Foto: maartina
...trošku iný spôsob prípravy, no chutí výýborne.
4-5
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zeleninu pokrájame a dáme na plech, vyložený papierom na pečenie, trochu pokvapkáme olejom. Pečieme asi 30min. pri 180°C.
-
2
Medzitým pripravíme vývar z bujónu. Zeleninu po upečení dáme do mixéra a rozmixujeme spolu s vývarom.
-
3
Dáme do hrnca, zjemníme troškou smotany na varenie ...na zahustenie môžeme pridať pohánkové vločky a necháme prejsť varom. Dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťkou.
/zeleninku si na to pripravujem - upečiem, keď mám zapnutú rúru - popri koláči, alebo mäse../