Kyslá hubová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
Kyslá hubová polievka

Suroviny

20 g
40 g
10 g
200 ml




Postup

  1. 1

    V hlbokej panvici opražíme plátky oravskej slaniny. Vyberieme a odložíme ich bokom.

  2. 2

    Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dozlatista ju opražíme. Pridáme lyžicu kryštálového cukru, skaramelizujeme a zalejeme vodou.

  3. 3

    Do tohto základu dáme variť sušené aj čerstvé hríby, bobkový list a nové korenie. Po uvarení zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku.

  4. 4

    Nakoniec pridáme sladkú smotanu, ocot, soľ. Dekorujeme opraženými plátkami slaniny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia