Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s makom

veronikavari - bez fotkyveronikavari, 19. novembra 2015

Najlepší slivkový koláč s makom

90 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
20 g
125 ml
40 g
30 g
1 ks
250 ml
250 ml
300 g
1 ks
130 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do múky v miske nalejeme tri lyžice vlažného mlieka, pridáme droždie a necháme kvások vykysnúť. Vo zvyšku vlažného mlieka rozpustíme maslo, pridáme cukor, citrónovú kôru a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodiny až hodinu na teplom mieste vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku - do hrnca dáme variť mlieko so smotanou a makom. Trochu mlieka odložíme na rozmiešanie pudingu. Povaríme asi 2 minúty. Prilejeme do maku rozpustený puding v mlieku, pridáme citrónovú kôru, maslo a cukor. Chvíľu ešte povaríme a necháme vychladnúť. Cesto rozotrieme na vymastený plech, pokryjeme ho vychladnutou plnkou, na ktorú poukladáme rozpolené slivky.

    Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s makom - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme v predhriatej rúre pri 170 stupňoch 35-40 minút.

    Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s makom - obrázok 2

Diskusia k receptu

slawi
Ja milujem makovy kolac so slivkami mnaaaam :)))
marianne
Ta hlavna fotka nema chybu,slivka mi ide vypadnut z tabletu..:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia