Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s makom
Foto: veronikavari
Najlepší slivkový koláč s makom
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do múky v miske nalejeme tri lyžice vlažného mlieka, pridáme droždie a necháme kvások vykysnúť. Vo zvyšku vlažného mlieka rozpustíme maslo, pridáme cukor, citrónovú kôru a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodiny až hodinu na teplom mieste vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku - do hrnca dáme variť mlieko so smotanou a makom. Trochu mlieka odložíme na rozmiešanie pudingu. Povaríme asi 2 minúty. Prilejeme do maku rozpustený puding v mlieku, pridáme citrónovú kôru, maslo a cukor. Chvíľu ešte povaríme a necháme vychladnúť. Cesto rozotrieme na vymastený plech, pokryjeme ho vychladnutou plnkou, na ktorú poukladáme rozpolené slivky.
-
2
Pečieme v predhriatej rúre pri 170 stupňoch 35-40 minút.
Diskusia k receptu