Veľkonočná polievka

pierot - fotkapierot, 8. apríla 2012

Tento recept som našiel na stránke toprecepty.sk, autor "chaoticka". Varil som ju včera a je naozaj super, chutila dokonca aj mojim dcerám, čo som Zobraziť celý popisTento recept som našiel na stránke toprecepty.sk, autor "chaoticka". Varil som ju včera a je naozaj super, chutila dokonca aj mojim dcerám, čo som bol naozaj prekvapený. Pripravuje sa v období keď sa varí údené mäso, ako je práve teraz.

Suroviny

5 ks surové
n/a n/a
podľa chuti
podľa chuti
4 ks
5 ks
8 ks
1 ks veľká
veľa
6 polievkových lyžíc
2 kelímky
6 polievkových lyžíc
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Vo vode uvaríme údené mäso, aj s celým čiernym korením, novým korením a celou cibuľou. Mäso po uvarení vyberieme a vývar precedíme a podľa chuti osolíme. Z múky a kyslej smotany pripravíme zátrepku, ktorú pomaly vlejeme do vývaru a dobre rozmiešame. Do zátrepky ja pridávam aj štipku jedlej sódy. Kým nám vývar so zátrepkou prevrie rozšľaháme vajcia s vegetou a vlejeme ich do vriacej polievky, už veľmi nemiešame aby sa veľmi nerozbili. Na koniec pridáme veľa mlatého čierneho korenia a ocot. Plievka by mala byť ostrá a kyslá. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia