Tento recept som našiel na stránke toprecepty.sk, autor "chaoticka". Varil som ju včera a je naozaj super, chutila dokonca aj mojim dcerám, čo som Zobraziť celý popisTento recept som našiel na stránke toprecepty.sk, autor "chaoticka". Varil som ju včera a je naozaj super, chutila dokonca aj mojim dcerám, čo som bol naozaj prekvapený. Pripravuje sa v období keď sa varí údené mäso, ako je práve teraz.
Suroviny
5 ks surové |
|
n/a n/a |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 ks |
|
5 ks |
|
8 ks |
|
1 ks veľká |
|
veľa |
|
6 polievkových lyžíc |
|
2 kelímky |
|
6 polievkových lyžíc |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Vo vode uvaríme údené mäso, aj s celým čiernym korením, novým korením a celou cibuľou. Mäso po uvarení vyberieme a vývar precedíme a podľa chuti osolíme. Z múky a kyslej smotany pripravíme zátrepku, ktorú pomaly vlejeme do vývaru a dobre rozmiešame. Do zátrepky ja pridávam aj štipku jedlej sódy. Kým nám vývar so zátrepkou prevrie rozšľaháme vajcia s vegetou a vlejeme ich do vriacej polievky, už veľmi nemiešame aby sa veľmi nerozbili. Na koniec pridáme veľa mlatého čierneho korenia a ocot. Plievka by mala byť ostrá a kyslá. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu