Tlačenka z diviaka

mracik9 - fotkamracik9, 31. januára 2013
Tlačenka z diviaka
Foto: mracik9

K výrobe tejto dobrej tlačenky ma inšpirovala moja švagrinka, ďakujem jej.

2 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
500 g
4 ks
8 ks
2 PL
1 čl
3 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Deň predtým si pripravíme mäso.Do tlakového hrnca dáme vodu do ktorej pridáme soľ, pár guliek čierneho korenia.Postupne vložíme jazyk,srdce a mäso.Varíme 35 minút,necháme vychladiť.Jazyk očistíme a všetko pokrájame na kocky2x2 cm.Medzi tým si pripravíme 5 kusov cesnaku,ktorý dôkladne roztlačíme aj so soľou,ktorej dáme radšej trochu viacej,aby nebolo neslané,ja som dala polievkovú lyžicu a prisypeme majorán s čiernym korením.Do tejto zmesi vložíme mäso,premiešame a necháme vo vzduchotesnej nádobe odpočívať do druhého dňa.

    Tlačenka z diviaka - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň som dala variť nožičky a kože,do ktorých som pridala soľ,čierne korenie,cibuľu a cesnak,všetko v tlakovom hrnci.Asi po hodine som vypla a trochu vychladila.Kože som pomlela na mäsovom mlynčeku,malé dierky.No a teraz prišla tá chvíľa,do naloženého mäsa so postupne pridala pomleté kože a zaliala som vývarom,asi taký liter,dôkladne som premiešala a ochutnala či je dosť slané a pikantné.Ak nám to chutilo,môžeme pomaly vareškou plniť sáčok,ja som dala radšej do dvoch,koniec dobre upevníme a dáme vychladiť.

    Tlačenka z diviaka - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené nožičky zalejeme zbytkom vývaru a máme huspeninu,nie je taká číra ako keď ju varíte 5-6 hodín,ale chutila rovnako.Takže nakoniec to bolo dva v jednom. Prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

frezia
Ta je nadherna! Kedysi som tlacenku sama robila,aj ked nie z diviacieho. Teraz by som aj urobila,ale tie sacky na tlacenku tu neviem kupit.
Milujem tlacenku!!!
mracik9
@frezia ,ďakujem za pochvalu,aj u nás máme radi tlačenku,tak som to chcela skúsiť,ona sa dá tak isto aj z bravčového.Mňa napadlo,že moja známa to niekedy robila do odrezanej octovej fľaše a nechala to takto stuhnúť,za pokus to stojí nie.
marianne
tak na takuto divinovu by som sa nalakat dala,vyzera naramne dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia