Foto: mesiar50
V tomto recepte by som vám rád predstavil ako spraviť z kuracieho krídelka tri rôzne druhy jedla.
Suroviny
Na šťaveľový prívarok : | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
zakonzervovaný domáci |
|
|
|
Na skryté vajce : | |
100 ml (cca) |
|
podľa potreby |
|
Na marinádu: | |
3 PL |
|
podľa chuti |
|
2-3 štipky |
|
|
|
(rozmrvené cec sitko) |
|
trochu |
|
Na kuracie krídelká: | |
trochu |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby (štiplavá) |
|
podľa chuti |
|
trochu |
|
podľa potreby |
|
8 ks |
|
Na perkelt : | |
6 ks |
|
Koreniny a ostatné suroviny : | |
na osmaženie cibule (alebo masť) |
|
1 ks |
|
3 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL (rozsekané na jemno) |
|
Na vysmážané kuracie krídlo s pečienkou: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
podľa potreby |
|
podľa potreby na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Začneme s prípravou šťaveľového prípravku.Zakonzervovaný šťaveľ vlejeme o nádoby a podlejeme ho podľa uváženia studenou vodou a následne ho privedieme do varu.Po zovretí diela doň primiešame smotanu na varenie(na šľahanie).Povarime zo 5-10 minút a potom dochutíme kryštálovým cukrom a soľou.Záleží na vás kto aké má rád.Ten náš šťaveľ bol veľmi kyslý tak som k nemu pridal 1 PL kryštálového cukru.
-
2
Ďalej si spravíme skryté vajce.Ja som spravil iba dva kusy na skúšku,lebo moja manželka robí skryté vajce iným spôsobom.Vlejeme si ocot do nádoby cca.100 ml.Najprv iba jedno,ale sa dá iste naraz aj viac.
-
3
Tento obraz je rozmazaný,lebo sa snažím roztočiť vodu.Musí byť ako vodný vír.A až potom vajce vložím do vrelej rozvírenej vody.
-
4
Vajce necháme aby sa otáčalo vo vrelej vode a keď voda bude pokojná tak s ňou nehýbeme a necháme aby sa vajce varilo.Keď sa už žĺtok obalí bielkom opatrne vajce vyberieme a stlačením na žĺtok zisťujem či ešte vajce variť a či nie.Záleží na tom aké vajce kto ako rád.Keď mäkké tak automaticky by mal byť žĺtok mäkší.
-
5
Na obrázku máte možnosť vidieť už uvarené vajce.Ja som si spravil také polomäkké.
-
6
Do vnútornej strany kuracieho krídla priložíme cca.pol väčšej kuracej,alebo jednu menšiu pečienku.Obalíme najprv v hladkej múke potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Vysmážame buď na oleji,alebo masti ale veľmi pomaly a miernom ohni ináč bude vo vnútri surové.
-
7
Hotové kuracie krídelká s pečienkou.Prílohu si vyberte prosím sami.: Zemiaky,ryža,slovenská ryža.
-
8
Ďalej si spravíme,,ozdobné"stehienka.Stehennú časť odrežeme od krídla.
-
9
Ľavou rukou uchopíme koniec krídla(najlepšie utierkou)
-
10
Pravou rukou uchopíme pravú stranu a krídlo nalomíme.Ako vidíte z utierky mi zmizla ľavá ruka,keďže som s ňou fotil.Samozrejme tento úkon sa prevádza oboma rukami naraz.
-
11
Palcom tlačíme nadol čím sa pretrhne blana resp.tenká kožka.
-
12
Mäso palcom stláčame stále nadol.
-
13
Odrežeme koniec krídla.
-
14
Potom z dvoch kostí tú tenšiu vytrhneme z mäsa.
-
15
Pomocou dvoch prstov mäso stiahneme celkom dole,ale aj tak opatrne aby sme ho celkom neoddelili od kosti.Spravíme si vlastne takú akoby ružičku.
-
16
Tak a máme tu hotové falošné stehienka.(ružičky)
-
17
Ďalej vám napíšem prípravu marinády a samotné pečenie kuracích krídiel.: Začneme hádam tým,že v predošlí večer si spravíme marinádu.Ja som ju robil takto.: Na umyté stečené kuracie krídla nalejeme trochu oleja.Mäso osolíme,okoreníme,posypeme oreganom a pridáme k nemu 3 PL kyslej smotany.
-
18
Zmes premiešame a vložíme na noc do chladničky.
-
19
Na druhý deň mäso opláchneme a necháme ho odkvapkať.
-
20
Ďalej krídelka posypeme červenou mletou paprikou,čiernym korením,soľou,rascou,a nalejeme na ne olej podľa potreby a dielo premiešame.Následne dáme mäso do rúry a pečieme cca 1 hodinu pri 170-180 C.V bode 20 Máme už krídelka upečené.
-
21
Pokračujeme urobením perkeltu.Pokrájanú cibuľu speníme na masti,alebo oleji.Keď je už sklovitá tak k nej pridáme rascu a sladkú mletú papriku.Zmes následne z ohňa odstavíme.
-
22
Keďže mi niektorý členovia rodiny neobľubujú lečo tak som im to rozsekal na celkom jemno.
-
23
Mäso podlejeme vodou,ale iba toľkou aby nám nevyčnievalo z vody von.Keďže sa snažíme pripraviť perkelt tak by malo byť finálne dielo hustejšej konzistencie.Rozsekané lečo vlejeme do tejto zmesy.Prikryjeme pokrievkou a varíme cca.40 minút.Po uplynutí tejto doby dáme pokrievku z hrnca dole a varíme do odparenia vody aby nám vzniklo hustejšie dielo,môže to byť aj 15-20 min.Samozrejme záleží na tom ako budeme kúriť pod hrncom. Ja som sa veľmi neponáhľal,keďže som sa bál,že tie falošné stehienka sa mi trhnú.
-
24
Výsledné dielo resp.perkelt by mal vyzerať takto prípadne lepšie.Dochutíme ho čiernym korením,soľou,majoránkou,a samozrejme korením ktoré vy máte radi.
-
25
Dobrú chuť vám želám aj k vašej dnešnej večeri.
-
26
Mali sme tu aj nejaké sladkosti. Majte sa pekne.
Vypadol mi firefox.Musel som preorientovat pisanie receptu na google chrome.Vidim mensiu chybu v rozpise surovin.Ma byt :Na kuracie kridelka pecene.Ospravedlnujem sa.Som rad,ze sa ti recept paci a dakujem ti velmi pekne.
Prepac,idem si pre okuliare.
Tu plasticku chirurgiu som sa naucil z videa od Pepin Debone.Podla toho videa vykostujem uz davnejsie aj kura.Skvele video a vrelo odporucam.Dakujem ti pekne.
No pravda je taká.že celé doobeda som sa nenudil,ale žiadny problélm,keďže moje prioritné hobby je varenie.Srdečná vďaka.
Samozrejme,že som ich robil sám.Moja polovička ich dáva na plech pomocou polievkovej lyžice.Recept mám na vareche.Nech sa ti páči.
Robil som ich navlas podobne s nepatrnou zmenou,že som si rozpustil 50g čokolády na varenie s 25 g Cera,(nemám odskúšané z maslom).Štetcom nato určeným som potom čokoládu nanášal na veterníky.Je dobré keď čokoláda trochu ochladne no nemôže byť hustá.A ešte jedna zmena tam bola že cesto bolo husté tak som tam šupol ešte jedno vajce.
varecha.pravda.sk/recepty/venceky-aj-s-makovym-kremom-fot...
Keď budeš mať nejaký dotaz ohľadom receptu tak mi napíš.Už mi fungujú aj TS aj tam môžeš.Ďakujem ti veľmi pekne.
Tieto včerajšie boli abnormálne veľké najťažšia mala 38 g.
www.google.de/search?q=ampfer&espv=2&biw=1600...
Sto ludi,sto chuti.Moja dcerka jedla iba maso,stavel si
,,zabudla'nabrat na tanier.Chcel som este spravit hamburger ,ale mal som tu milu navstevu a tak som sa potom im venoval.Dakujem ti Evicka zlata.
Tak ako píšeš terinka55. V našom regióne nazývaná aj šóška(po maďarsky) je vďačný a lacný produkt.Moji rodičia majú zasadený šťaveľ záhradný u nich doma.Ten nie je taký kyslý ako šťaveľ ktorý mi nazbierala moja šikuľka manželka v odľahlej časti mesta.Môže sa podávať zo zemiakmi,parenou knedľou a dokonca aj s chlebom vo vajíčku,ďalej s rôznymi variáciami vajec ako skryté vajce atď.Srdečná vďaka a želám ti pekný víkend.
Ty sa mas,ked zo stavelom krmis srnky.Nezavaras ho do flias? Technologia pripravy kuracich kridel,je z videa na ktore ma upozornil uz davnejsie @radox1.Mozem mu byt zato len vdacny.Podla toho videa vykostujem aj kura.Dakujem ti krasne priatelu.
Musim uznat,ze vystizny nazov.Tie kusky masa sa naozaj podobaju na lizatka.To video je naozaj supi,velakrat som vykostoval podla neho.Dakujem ti marcel83.
Stavel mam rad,ale islo mi skor o tie ako ich marcel83 nazval lollipops.Videl som s nimi ozdobovat spenat,ale trochu inac ako pri mojom recepte.Predtym mi deti nechceli jest kridelka.Takto vyzeraju o nieco zaujmavejsie.Srdece ti dakujem.