Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...
Chlebová tehla
Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum...
Oblátkové figové rezy
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme cukor. Vmiešame nadrobno nakrájané figy a mleté...
Medové keksy
Tento recept mám od svojej tety, ktorá ma učila piecť také dobroty ako vianočku, domáci...
Môj prvý chlebík
Pri robení chlebíka som sa inšpirovala Margaretka28... recept som trošičku pozmenila, aby som nebola úplný...
Výborný lekvár z plodov bazy
Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)
Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...
DIA kefírové nepečené bábovky
Tento recept som objavila na internete zaujal ma tak som ho vyskúšala, skúste aj vy.
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...
Obarínová polievka
Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky )...
Zapekaná kačica
Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
Stehno z perličky na hráškovej kaše
Popravde, perličku som ešte nejedla a minule ju mali v obchode za dobrú cenu. Kedže...
Omeletka z letnej záhrady
Včera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a...
Šunka v aspiku
Táto pochúťka je špecialitou z oblasti Burgundska vo Francúzsku. Je elegantným predjedlom pre návštevy, ale...
Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...
Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.
Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.
Lososové rizoto
Ak vám zostala ryža z predchádzajúceho obeda, alebo len jedna porcia lososa a neviete ako nakŕmiť...
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...
Mandľový koláč Bakewell
My máme radi všetko mandľové. A keď je to sladké a sa z toho dobre priberá,...
Pečená kuracina pre môjho patróna
Receptov na prípravu a použitie kuracieho mäsa je na našej Varecha.sk, neúrekom....
Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...
Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
Mrkvová torta
Očistenú mrkvu a citrónovú kôrku postrúhame. Cukor spolu so žĺtkami vymiešame, pridáme postrúhanú mrkvu,...
Plnená paprika
Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......
Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...