Detský cheesecake fotorecept
Foto: Dorenika
Detský, pretože cheesecaky sú malé a dobre sa malému držia, ale aj preto, že sú odľahčene jogurtom a osladené iba medom.
Zdroj: Erin Lives Whole
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zapneme rúru na 175 °C. Rozdrvíme sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom.
-
2
Zmes rozdelíme a utlačíme do silikónovej formy na muffiny. Ak nemáme silikónovú formu, môžeme použiť kovovú vyloženú muffinovými košíčkami. Dáme piecť na 8 minút.
-
3
Zmiešame syr, jogurt, vanilkový extrakt a med pridáme podľa chuti. Keď sme spokojní so sladkosťou, pridáme vajce a znovu vymiešame. Vyberieme formu z rúry a lyžicou rozdelíme syrovú zmes do formy. Dáme piecť na 15-20 minút, dokým sa stred cheesecakov netrasie.
-
4
Necháme vychladnúť a potom chladíme v chladničke aspoň 2 hodiny. Podávame s ovocím.
Urcite ano!