Plzenský karbonát

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Plzenský karbonát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 ks
5 PL
2 PL
2 ks
2 PL
100 ml
1 čl




Postup

  1. 1

    Z opláchnutého hovädzieho mäsa nakrájame plátky, mierne ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Na tuku speníme cibuľu, pridáme plátky mäsa a po oboch stranách opečieme.

  2. 2

    Mäso mierne podlejeme vodou, vložíme do rúry a dusíme domäkka za občasného podlievania. Keď je mäso mäkké, výpek zaprášime hladkou múkou, po zapražení podlejeme vodou alebo vývarom a pridáme pivo, bobkový list, premiešame a šťavu dobre prevaríme.

  3. 3

    Pred podávaním vyberieme zo šťavy bobkový list. Na tanieri mäso ozdobíme na masle opečenými a nakrojenými párkami. Vhodnou prílohou je zemiaková alebo zelerová kaša.

Diskusia k receptu