Plzenský karbonát
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 2. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z opláchnutého hovädzieho mäsa nakrájame plátky, mierne ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Na tuku speníme cibuľu, pridáme plátky mäsa a po oboch stranách opečieme.
- 2
Mäso mierne podlejeme vodou, vložíme do rúry a dusíme domäkka za občasného podlievania. Keď je mäso mäkké, výpek zaprášime hladkou múkou, po zapražení podlejeme vodou alebo vývarom a pridáme pivo, bobkový list, premiešame a šťavu dobre prevaríme.
- 3
Pred podávaním vyberieme zo šťavy bobkový list. Na tanieri mäso ozdobíme na masle opečenými a nakrojenými párkami. Vhodnou prílohou je zemiaková alebo zelerová kaša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V pohodičke. Veď nikto z nás nie je neomylný. Teda skoro nikto.