Perníková veža s pomarančom

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 5. júna 2011
Perníková veža s pomarančom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

5 ks
300 g
300 g
1 dl
2 dl, na zohriatie karamelu
100 g
Poleva:
80 g
80 g
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, premiešame, pridáme karamel, múku s perníkovým práškom, posekané orechy a tuhý sneh.

  2. 2

    Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme v rúre na 170 °C asi 35 minút.

  3. 3

    Koláč potrieme džemom a nad parou vymiešanou polevou. Perník ozdobíme pomarančovými kornútikmi.

Diskusia k receptu

jarca
Sikovny receptik, ale rada by som vedela kolko pouzit pernikoveho
korenia a kolko orechov. Predavaju aj prasok do perniku aj pernikove
korenie, prosim upresnit. Dakujem a ukladam do KK.
evanaaa
Perníkový prášok v surovinách chýba a aj popis karamelu, každý ho nevie robiť. A či sa pridáva do vajec vychladnutý?
ancicka
ja by som tento koláč skôr pomenovala karamelový perník,ako veže.Na 5 ks vajec sa mi zdá nízky.Súhlasím s mariaklarou,že tieto rcp súnejasné.Ja by som od šefkuchára čakalaLepší rozpis.Ved na vareche je veľa začiatočníkov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia