
Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...

Mandľový koláč Bakewell
My máme radi všetko mandľové. A keď je to sladké a sa z toho dobre priberá,...

Hurky v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme ...

Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...

Letná polievka
zeleninu očistíme a nakrájame, kuracie prsia umyjeme, nakrájame na malé kocky a na troche oleja...

Rybací paprikáš
Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým najemno...

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Krkovička s marhuľovým - čili džemom
Rezne z krkovičky neplepeme, ale ich hneď nasolíme a posypeme provensálskym korením...

Medovníčky mäkké Zorka
Tento recept my dala moja babka . Su to moje najoblúbenejšie medovnyčky lebo su mäkké a chrumkavé....

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

Orechové taštičky
Orechové taštičky sú vianočné pečivo, ktoré má tú výhodu, že ho môžeme upiecť s veľkým predstihom, aj dva týždne pred Vianocami, keď ešte nie je taký nával práce....

Jahodovo-mango raňajky od KajusiQQ
Tak keď som doma a nie na internáte mam k dispozícii mixér a veľa veľa času:)......

Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....

Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....

Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...

Ciabatta s tofu chilli a čerstvou zeleninou
Ciabatty prerežeme na polovice. Na spodnú polovicu natrieme sojakrém v množstve podľa vlastnej chuti.

Třapáče s údeným a špenátom
V masně na mě mrkaly úžasné uzené vepřové ocásky - kousek kosti a jinak spousta výborného šťavnatého...

Kuracie kúsky v zeleninovo-medovej omáčke s pohánkou
Výborný rýchly recept na kuracie kúsky v zeleninovej omáčke s pohánkou.

Placičky „Dokonalost sama“
Keď sa tento recept objavil asi pred 30 rokmi v časopise Vlasta, okamžite ma upútal svojím názvom. Urobíme a uvidíme, či sú ozaj dokonalé....

Špenátový nákyp so salámou
Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...