
Kysnuté závitky s kapustou a slaninkou
Z múky, vajec, droždia, masla a mlieka urobíme dobre vymiesené cesto. Necháme kysnúť....

Tiramisu v roláde
Cesto: Šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny. Pridáme vanilku, kôru, múku a...

Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....

Slaný tekvicový koláč so syrom
Mäkký, vláčny, krémový a môžete ho urobiť s rôznou zeleninou alebo pridať šunku, slaninu či mäso....

Krevety s pomarančom
Do ušľahanej šľahačky vmiešame nakrájané konzervované krevety, olúpané a nakrájané pomaranče.

Kochlíková praženica
Recept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju...

Mandľový koláč Bakewell
My máme radi všetko mandľové. A keď je to sladké a sa z toho dobre priberá,...

Vretenový šalát s brokolicou
Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...

Mazanček bábovička
Tohto roku šla naša najmenšia vnučka prvýkrát so svojím košíčkom svätiť veľkonočné jedlo . Do jej malého...

Zeleninový koláč s bryndzou z bezlepkového lístkového cesta
Zásoby z letnej úrody treba vždy zužitkovať. My sme tak spravili v našom dnešnom recepte. Upiekli sme si slaný koláč s cuketkou, paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou....

Pomarančovo-orechové muffiny
Snažím sa variť a piecť zdravo a veľa ľudí odsúdi moje jedlo už len pri tom, ...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...

Tekvicový chlebík bez lepku
Upiecť dobrý a výživný bezlepkový chlebík dá častokrát zabrať aj skúseným celiatikom. Preto vám dnes prinášame nový recept na tekvicový chlebík bez lepku....

Fazuľkový šalát s tuniakom v oleji
Do šalátovej misy nalejeme ocot a olej, vložíme zmes posekaného majoránu, bazalky a petržlenovej vňate....

Ázijské vajcia
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku osmažíme a vyberieme na tanier. Varené olúpané vajcia poprepichujeme špáradlom a...

Lievance s kokosom a rumom
Takto dopadol môj pokus oživiť/obmeniť lievance. Fajné, sladké a sýýýýýýýýte :-)

Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...

Hus v šoulete
Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň...

Ciabatta s tofu chilli a čerstvou zeleninou
Ciabatty prerežeme na polovice. Na spodnú polovicu natrieme sojakrém v množstve podľa vlastnej chuti.

Jednorožcový cheesecake
Tento recept snáď osloví malé detičky, či niektorých dospelákov. Je to viacmenej klasický cheesecake s...

Medové madlenky
Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia v deň, keď ich upečieme, no v dobre...

Novoročné prasiatka
Trocha prácne, ale krásne. Určite všetkých potešia. Recept som získala pred rokmi, ale...

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...