Zemiakové knedličky s kapustou

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
1 ks
200 g
30 g
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme malé knedličky s priemerom 2,5–3 cm.

  2. 2

    Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme. Uvarené knedličky podávame s opraženou slaninou a cibuľou.

  3. 3

    Ku knedličkám môžeme podávať šalát z kyslej kapusty alebo dusenú kyslú kapustu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre