Foto: jody
:-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci nasucho opečieme trochu hrubej múky a rasce. Rasca by mala rozváňať, ale pozor múka sa nesmie spáliť. Stále miešame. Keď je už pekne opečená, zalejeme vodou, pridáme bujónovú kocku, alebo vegetu, alebo len soľ a necháme zovrieť.
- 2
Medzitým ako sa voda varí, z vajíčka, oleja, múky, soli, vody a červenej papriky si spravíme redšie cestíčko, také, aby sa aspoň trochu dalo liať. Papriky dáme toľko, aby boli halušky ružovučké ako malé prasiatka. Na tej fotke to veľmi vidno nie je, ale skutočne boli ružové.
- 3
Keď polievka vrie, cez vidličku postupne nalejeme haluškové cesto. Hneď zatým prihodíme zo dve hrste mrazeného hrachu a od zovretia povaríme cca 10 min. Dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu