
Paella Valenciana
Práve som sa vrátila z dvojtýždňového objavovania (a ochutnávania) Španielska. Začalo to na konferencii povinnosťami a...

Šuhajdy z ľadových gaštanov
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.

Špagety s cuketovou omáčkou
Cuketová sezóna je v plnom prúde, tak máme cukety furt a stále na tanieri.....

Heľpianske trhance
S týmto receptom som sa prvý raz stretla u nás v práci, robí sa najmenším detičkám podľa noriem v školskej jedálni v MŠ....

Studená misa na oslavy
Misu robím na oslavy a len sa po nej zapráši ... , okrem toho šalát je bez...

Moravské koláče
Ľahučké, voňavé a veľmi obľúbené moravské koláče sú u nás. Ponúkam recept tak, ako...

Jahňacie stehno v marináde
Moje první zkušenost s jehněčím masem dopadla nad očekávání!!..... @Remcula

Pečená mrkva
Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát....

Kuracie prsia na prírodno s dubákovou omáčkou a zemiakovým pyré s rukolou
Tento recept je viac menej môj pokus inšpirovaný jednou reštauráciou v Ravene. Robím ho pravidelne pri...

Vianočná kapustnica so zemiakmi
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.

Fučka
Na prianie manžela som robila jednoduché slovenské jedlo - zemiakovú kašu zvanú fučka.

Foie gras - husacia pečeň
Samozrejme - od Taliana :) Včera sme si dopriali a kúpili sme čerstvú husaciu pečeň. Dnes...

Slivková bublanina
Dnes som varila plnenú papriku. Bola som si v komore vziať paradajkový pretlak. Všimla...

Nepečené smotanové kocky
Ak ste v posledných dňoch piekli toľko, že sa vám už nežiada, ak rúra odmieta...

Torta Napoleon
V Ruskej kuchyni sa táto torta teší veľkej obľube. Bola vytvorená v r. 1912, pri 100 výročí...

Pečená ryba v alobale
Dnes som robila poriadok v mrazáku a objavila som tam rybičku a trochu mrazenej papriky a rajčín...

Jemná fazuľová polievka
Viem, že mnohým, hlavne mužom bude v tejto polievke niečo chýbať, ale verte, že...

Vcelku pečená bravčová krkovička
Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.

Oškvarkové pagáče
Mám viacej osvedčených receptov na pagáče. Možno vám teraz príde vhod k vínku.

Ovocný tvarohový zákusok
Zákusok vznikol kombináciou môjho receptu, ktorý som doplnila plnkou podľa aktuálnej chuti u nás doma...

Výborný marinovaný losos
Rýchla príprava chutnej rybky u nás obľúbený. Recept je z časopisu nový čas pre ženy...

Pečená šťuka
Ryby sú vďačným pokrmom hlavne v letnom ročnom období. V našich končinách sa rozmohol trend pangasiusa,...

Bravčový steak so smotanovou omáčkou so zeleným korením
Dlho som zbierala odvahu na túto delikatesu, kým som sa odhodlala. Ked som ju robila,...

Jeleň s brusnicovou omáčkou a opekanými zemiakmi
Tento recept je vlastne improvizáciou. Vznikol len z potreby nejak zaujímavejšie upraviť stehno z jeleňa :)...

Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Ryžu uvaríme na miernom ohni v osolenej vode v pomere 1:2.