Griláž

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 8. októbra 2017

Je veľa receptov na griláž. Ja už dlhé roky používam len tento jeden, mám ho od veľmi dobrej cukrárky. Vyskúšajte, sú naozaj chutné.

60
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 plechovka
350 g
100 g
250 g
150 g mleté
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V suchej rajničke upálime kryštálový cukor na karamel. Pozor, aby nezhorel, stále miešame vareškou. Keď je karamel krásny zlato-hnedý, vlejeme doň pomaličky Salko. Stále miešame. Keď sa Salko s karamelom spojí pridáme preosiaty práškový cukor a maslo. Maslo sa musí do masy vstrebať. Odstavíme z plameňa a vmiešame pomleté orech.

  2. 2

    Ešte horúcou masou naplníme tortové oblátky. 4-krát tortové oblátky a 3-krát grilážová masa. A znova to isté 4-krát oblátka a 3-krát grilážová masa. Dobre zaťažíme najlepšie cez noc. Narežeme na rezy. Z tohto množstva som narezala 60 ks. Môžeme namočiť v čokoláde. Bon appétit.

    Griláž - obrázok 2

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Aj ja mám dlhé roky jeden osvedčený recept na grilážku, ale tento rok skúsim urobiť podľa Teba. Ale trochu si ho predsa upravím, dám oveľa menej cukru. Robím to takmer vždy pri všetkých koláčoch, a nikdy to nie je na škodu, práve naopak.

Pridaj komentár k receptu: