Foto: katarinalucanova
Je veľa receptov na griláž. Ja už dlhé roky používam len tento jeden, mám ho od veľmi dobrej cukrárky. Vyskúšajte, sú naozaj chutné.
porcií
príprava
Postup
-
1
V suchej rajničke upálime kryštálový cukor na karamel. Pozor, aby nezhorel, stále miešame vareškou. Keď je karamel krásny zlato-hnedý, vlejeme doň pomaličky Salko. Stále miešame. Keď sa Salko s karamelom spojí pridáme preosiaty práškový cukor a maslo. Maslo sa musí do masy vstrebať. Odstavíme z plameňa a vmiešame pomleté orech.
- 2
Ešte horúcou masou naplníme tortové oblátky. 4-krát tortové oblátky a 3-krát grilážová masa. A znova to isté 4-krát oblátka a 3-krát grilážová masa. Dobre zaťažíme najlepšie cez noc. Narežeme na rezy. Z tohto množstva som narezala 60 ks. Môžeme namočiť v čokoláde. Bon appétit.
- 2
Diskusia k receptu