Foto: bejulienka
Je u nás veľmi obľúbená, varím ju min. 1x za týždeň, aj pre dospelákov. My ju máme asi ešte radšej ako deti. Nikdy nezabudnem Zobraziť celý popisJe u nás veľmi obľúbená, varím ju min. 1x za týždeň, aj pre dospelákov. My ju máme asi ešte radšej ako deti. Nikdy nezabudnem na chuť krupice mojej starej mamy. Je to síce už pár desiatok rokov dozadu, ale akoby som ju jedla len včera. Bohužiaľ, takú sa mi už nikdy nepodarilo spraviť.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 1 litra mlieka, ktoré sa už varí ihneď pridám 7lyžíc krupice, ktoré rozsypem, nie vsypem do mlieka, pridám 4 lyžice cukru, štipku soli a za stáleho miešania varím po požadovanú hustotu. My nemáme veľmi radi hustú krupicu.
- 2
Rozlejem do misiek, na krupicu nasypem škoricový cukor alebo ešte lepšia je mletá škorica , podľa potreby a poukladám čokoládu na varenie v tvare krúžkov. Od určitého času ju používam aj ako polevu. Má pre mňa lepšiu chuť.
- 3
Nechám trošku vychladnúť a papáme
- 4
A vy ako robíte krupicu?
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak vidíš, my sa usilujeme, aby bola hladká (veď sme voľajaké kuchárky) a nezavďačíme sa.
A hrčky som mala rada keď som bola malá, teraz ich nemusím :)
a ku grísu- ako dieťaťu sa mi ňou nezavďačili, ale teraz si pomaškrtím...
mám radšej redšiu s masielkom na hlbokom tanieri- a či so škoricou, či s kakaom, či s čokoládou, či s ovocnou šťavou, na akú mi práve príde chuť. Niekedy zjem vrchnú vrstvu a v ďalšej zmením chuť... :-D
@vanilka111 : tvoj zlepšováčik vyskúšam aj ja
mojej mame sa niekedy daria hrcky inokedy nie, tvrdi mi, ze to zalezi od krupice ;)
Ďakujem všetkým za komentáre
takže budem, až do vyhotovenia protézy na kašičkách.