Plnené kapustné listy
Foto: gurman01
Zemplínsko-rusínsky pokrm. Holúbky.
Postup
-
1
Z kapusty vyrežeme hlúbik a vložíme ju do vriacej vody. Ako listy mäknú, začnú sa ľahko oddeľovať a postupne ich z hlávky kapusty oddeľujeme. Kapustu opäť vložíme do vody až pokým sa neoddelia posledné použiteľné listy. Hrubé a tvrdé listy necháme ešte chvíľu povariť a po vytiahnutí z vody listy ešte prikryjeme pokrievkou, aby došli. Zbavíme sa hrubých častí z listov.
- 2
Ryžu uvaríme do polomäkka. Na masti opražíme nakrájanú cibuľu dozlatista, na konci praženia pridáme červenú mletú papriku, odstavíme a vmiešame do vychladnutej ryže spolu s mletým mäsom, vajciami, pretlačeným cesnakom a 2 lyžicami paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a zmes vymiešame.
- 3
Zmesou plníme listy, ktoré potom stočíme a konce zatlačíme dnu.
- 4
Dno hrnca vymastíme masťou, do hrnca poukladáme holúbky a zalejeme ich paradajkovým pretlakom zriadením s vodou v pomere 1:1, podľa chuti osolíme a dáme variť približne na 2 hodinky.
- 5
Podávame s kyslou smotanou, chlebom alebo zemplínskym koláčom.
Tiež kapustné listy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý nápad