Slané plnené palacinky fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 10. decembra 2011
6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Cesto na palacinky :
500 ml
250 g
1 ks
Plnka do palaciniek:
 (na plátky)
 (na plátky)
 nakrájaná na rezance
Na obalenie : klasický trojobal - hladká múka,vajce,strúhanka
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Z mlieka,múky,vajíčka a soli pripravíme cesto na palacinky.

    Slané plnené palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne ich všetky vypražíme.

    Slané plnené palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečenú palacinku potrieme horčicou, dáme na ňu šunku,syr, nivu, kápiu a kukuricu. Kto chce,môže si náplň do palacinky vymyslieť po svojom.

    Slané plnené palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Palacinku zrolujeme a obalíme v klasickom trojobale - v hladkej múke, vajíčku s mliekom a strúhanke. Následne ju obalenú opatrne preložíme do panvice a upečieme. ( Syr sa v nej krásne roztečie, a nemusíte sa báť,že sa vám to rozsype. )

    Slané plnené palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnenú palacinku môžme podávať s tatárskou omáčkou, zeleninovou oblohou , ... My sme ich jedli samotné,a pochutili sme si . :o)

    Slané plnené palacinky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

fialka49
Robievam ich "v skrátenej" verzii, bez kukurice a kápie. Voláme ich falošné pstruhy a sú výborné, tieto však budú určite ešte lepšie. Istotne tie moje zinovujem a už teraz sa na ne teším.
luckala1
vyzerá to prekrásne! ja som doma ale nemala šunku, tak som ich naplnila marinovaným kuracím mäsom, syrom a uhorkami...dala som to zapiecť do pekáčika posypané strúhankou a poliate omáčkou zo šľahačky a plesnivého syra + korenie...tiež to bolo výborné :)
bojar
až mi tečú sliny. už aj to sťahujem
momka113
Včera som to urobila a veľmi nám to chutilo. Väčšinou som také palacinky videla len so šunkou a syrom a to sa mi zdá dosť jednotvárne, takže s touto plnkou to bolo naozaj super a niečo nové a zaujímavé :)
Len s palacinkami som mala trochu problémy, lebo sa mi z toho cesta ťažko robili. Musela som ich robiť dosť hrubé, lebo sa mi cesto nechcelo poriadne rozliať po panvici. Potom sa mi to aj tažko rolovalo, keď boli tie palacinky také hrubšie, tak som z nich spravila taštičky, aby mi nevypadávala plnka a spevnila som ich ešte spáradlami. Nabudúce dám do cesta radšej hladkú múku :)
ivan14
Já to dělám trochu jinak - palačinky naplním mletým (nebo jemně sekaným) vařeným hovězím masem z polévky. To maso dobře opepřím a osolím, i vajíčko možno vmíchat, dalším chutím se meze nekladou, co kdo rád. Palačinky zavinu a vložím na pekáč, zapeču a posypu strouhaným sýrem. Je to velmi dobré, ale pozor - syté, je to porce pro dřevorubce. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia