Hliva na smotane s cestovinou

bozulka - fotkabozulka, 4. mája 2010
Hliva na smotane s cestovinou
Foto: bozulka

Tento recept robím často lebo je rýchly a veľmi nám chutí.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 lyžica
1/2 lyžičky
1 lyžička
2 dcl




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku pridáme pokrájanú hlívu,pridáme rascu,soľ a trošku orestujeme,pridáme ostatné koreniny a trošku podlejeme vodou.Podusíme asi 5 min.Zalejeme smotanou a necháme zhustnúť.Dochutíme špetkou cukru a kto chce aj pár kapkami citronu. Cestovinu uvaríme podľa návodu, neoplachovať len pokvapkať oliv.olejom,premiešať a podávať s hlívou.

Diskusia k receptu

martina34
bozulka, ty robíš chute na hlivu, a tá naša ešte stále nerastie. Chcem sa ťa opýtať, viem, už to tu bolo písané ale vtedy som nemala na to veľa času, aby som to podrobnejšie preštudovala, čo je to za korenie garam masala? ako to chutí a kde to dostať?
bozulka
@martinka chuť je voäavá mierne štipká a ja som ju kúpila v Blave v POPY predajni za Istropolisom ,ale videla som aj v TESCU ale či je taká ako originálna to neviem.
michsamant
@bozulka , mas pravdu, ze kazda Garam masala sa troska odlisuje..zalezi ako je namiesana, ale ja si myslim, ze kazda garam doda dobru chut, ja som bez nej ako bezruka :))) receptik sa mi paci, urcite urobim
marlen
milá@bozu ľka, vďaka za opäť inú hlivu. škoda, že už v názve nie je tá exotická príchuť spomenutá, lebo hlivy s cestovinou je na vareche plno:) jedlo musí byť výborné, iba by som cestovinu dal do omáčky a premiešal, aby lepšie nasiakla chuť a vôňu....
bambulka51
@bozulka ,veľmi chutný recept,ešte som tiež tú garam masalu neochutnala ,najbližšie si ju poriadim.ďakujem...
bozulka
@marlen môže byť,ale ja som to urobila pre estetiku,aspoň si myslím,ináč manžel nemá rád na prvý pohľad miš-maš ako on hovorí.
satin22
Tak toto nemá chybu,naposledy som to robil zo smrčkov.
Na záver pridávam citron,podľa chuti........
igor13
to bude exkluzivne. dobry napad s garam masalou. urcite vyskusam. mimochodom, ja pouzivam na varenie rastlinnu smotanu. je sice tiez tucna ale su to rastlinne tuky a ziadny cholesterol. a chuti na nerozoznanie. inu smotanu doma uz ani nepouzivam

inak pre tych co sa pytali, ja mam doma 2 druhy, prave z Poppy shopu za Istropolisom a kazdy je iny. odporucam ten v krabicke a nie v sacku. ale je to vec chuti a preferencie. mne ta v krabicke chuti viac
cistinka
Božulka perfekt....a dobre, že si to nezamiešala...ja som asi ako tvoj Karol, nezjedla by som nič, čo nie je pekné a estetické už len na tanieri :-)
bozulka
Ďakujem vám za ohlasy,som rada,že vás hlíva zaujala.@sati22 aj zo smrčkov je to dobré máš pravdu ,tiež som robila podobne aj smrže/dostala som od brata zo Záhoria/sú to tiež vynikajúce huby.
@igor13 máš pravdu že tá garam masala má inú chuť,ale to záleží od jednotlivých chutí,ale najviac mi chutila čo som dostala od kamaráta zo Singaporu,aj kari čo mi doniesol bolo úplne iné aké sa predáva u nás,ale záleži z čoho je namiešané.
Čo sa týka smotany môj syn tiež používa rastlinnú smotanu,ale ....ja som v tomto trošku konzervatívna.Tiež som používala mlieko a tam je zase to ale...tak som pridávala kúsok čerstvého másla do hotovej omáčky.Po čase sa vždy vrátim ku smotane aspoň k tej na varenie.A tu zase platí koľko ľudí toľko chutí.
gittka
hlivu môžem na akýkolvek spôsob.zajtra určite kúpim a vyskúšam vyzerá to hrozivo jedlé...
hefi
vyzerá to výborne, len aby nám už tie hlivy narástli...
gittka
dnes som konečne ochutnala tento skvelý receptík.vdaka
bozulka
@gittka som rada,že ti chutnalo,nala by tam smotana 33%,ale ja dávam iba smotanu na varenie a myslím,že to stačí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia