Hliva na smotane s cestovinou

bozulka - fotkabozulka, 4. mája 2010
Hliva na smotane s cestovinou
Foto: bozulka

Tento recept robím často lebo je rýchly a veľmi nám chutí.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 lyžica
1/2 lyžičky
1 lyžička
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku pridáme pokrájanú hlívu,pridáme rascu,soľ a trošku orestujeme,pridáme ostatné koreniny a trošku podlejeme vodou.Podusíme asi 5 min.Zalejeme smotanou a necháme zhustnúť.Dochutíme špetkou cukru a kto chce aj pár kapkami citronu. Cestovinu uvaríme podľa návodu, neoplachovať len pokvapkať oliv.olejom,premiešať a podávať s hlívou.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
bozulka, ty robíš chute na hlivu, a tá naša ešte stále nerastie. Chcem sa ťa opýtať, viem, už to tu bolo písané ale vtedy som nemala na to veľa času, aby som to podrobnejšie preštudovala, čo je to za korenie garam masala? ako to chutí a kde to dostať?
@bozulka , mas pravdu, ze kazda Garam masala sa troska odlisuje..zalezi ako je namiesana, ale ja si myslim, ze kazda garam doda dobru chut, ja som bez nej ako bezruka :))) receptik sa mi paci, urcite urobim
milá@bozu ľka, vďaka za opäť inú hlivu. škoda, že už v názve nie je tá exotická príchuť spomenutá, lebo hlivy s cestovinou je na vareche plno:) jedlo musí byť výborné, iba by som cestovinu dal do omáčky a premiešal, aby lepšie nasiakla chuť a vôňu....
to bude exkluzivne. dobry napad s garam masalou. urcite vyskusam. mimochodom, ja pouzivam na varenie rastlinnu smotanu. je sice tiez tucna ale su to rastlinne tuky a ziadny cholesterol. a chuti na nerozoznanie. inu smotanu doma uz ani nepouzivam

inak pre tych co sa pytali, ja mam doma 2 druhy, prave z Poppy shopu za Istropolisom a kazdy je iny. odporucam ten v krabicke a nie v sacku. ale je to vec chuti a preferencie. mne ta v krabicke chuti viac
Božulka perfekt....a dobre, že si to nezamiešala...ja som asi ako tvoj Karol, nezjedla by som nič, čo nie je pekné a estetické už len na tanieri :-)
Ďakujem vám za ohlasy,som rada,že vás hlíva zaujala.@sati22 aj zo smrčkov je to dobré máš pravdu ,tiež som robila podobne aj smrže/dostala som od brata zo Záhoria/sú to tiež vynikajúce huby.
@igor13 máš pravdu že tá garam masala má inú chuť,ale to záleží od jednotlivých chutí,ale najviac mi chutila čo som dostala od kamaráta zo Singaporu,aj kari čo mi doniesol bolo úplne iné aké sa predáva u nás,ale záleži z čoho je namiešané.
Čo sa týka smotany môj syn tiež používa rastlinnú smotanu,ale ....ja som v tomto trošku konzervatívna.Tiež som používala mlieko a tam je zase to ale...tak som pridávala kúsok čerstvého másla do hotovej omáčky.Po čase sa vždy vrátim ku smotane aspoň k tej na varenie.A tu zase platí koľko ľudí toľko chutí.

Pridaj komentár k receptu: