Grécky šalát z kuracieho mäsa
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010

Foto: Archív Vojtecha Artza
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
500 g |
|
5 g |
|
Dressing: | |
125 g |
|
125 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Šalát umyjeme, natrháme na menšie kusy alebo narežeme na hrubšie rezance. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Rozložíme na tanier a posypeme nakrájanými paradajkami, uhorkami a scedenou kukuricou.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, ochutíme grilovacím korením a opečieme na grile alebo grilovacej panvici dozlata. Opečené kuracie mäso položíme navrch šalátu a polejeme dressingom.
- 3
Dressing: Jogurt, smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný čerstvý koriander spolu premiešame a nakoniec pridáme pár kvapiek olivového oleja.
- 4
Náš tip: Namiesto koriandra môžeme použiť aj nasekanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, ale koriander dá tomuto gréckemu dressingu správnu chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu