Grécky šalát z kuracieho mäsa
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
500 g |
|
5 g |
|
Dressing: | |
125 g |
|
125 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Šalát umyjeme, natrháme na menšie kusy alebo narežeme na hrubšie rezance. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Rozložíme na tanier a posypeme nakrájanými paradajkami, uhorkami a scedenou kukuricou.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, ochutíme grilovacím korením a opečieme na grile alebo grilovacej panvici dozlata. Opečené kuracie mäso položíme navrch šalátu a polejeme dressingom.
- 3
Dressing: Jogurt, smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný čerstvý koriander spolu premiešame a nakoniec pridáme pár kvapiek olivového oleja.
- 4
Náš tip: Namiesto koriandra môžeme použiť aj nasekanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, ale koriander dá tomuto gréckemu dressingu správnu chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu