Foto: rennatte
Neviem do akej národnej kuchyne tento koláčik zaradiť, ani neviem či to je soufflé, ale na naliehanie dcéry som ho skúsila, ani zapekacie misky Zobraziť celý popisNeviem do akej národnej kuchyne tento koláčik zaradiť, ani neviem či to je soufflé, ale na naliehanie dcéry som ho skúsila, ani zapekacie misky nemám, tak sme improvizovali s formičkami na muffiny a nazvali sme si ho jednoducho ako sa po upečení prejavil, je to explózia čokolády.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu polámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli
-
2
pridáme maslo, necháme za stáleho miešania rozpustiť, odložíme z kúpeľa.
-
3
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny,
-
4
prilievame teplú čokoládu a došľaháme na malých otáčkach.
-
5
Metličkou vmiešame múku preosiatu s kakaom,
-
6
formičky na muffinky vytrieme olejom, vysypeme múkou a nalejeme do nich cesto
-
7
ako náhradu za zapekacie misky som skúsila šálky na kávu
-
8
vložíme do vyhriatej rúry a pečieme najviac 10 minút, kým začnú na povrchu troška praskať, ak pichneme špáradlom, musí byť zmes v strede tekutá
-
9
Maliny ešte zmrazené uvaríme s cukrom, pekne pustia šťavu,
-
10
na tanier dáme troška ovocia, kopček zmrzliny a muffinku do ktorej keď zapichneme lyžičku, pustí lávu čokolády. Z tejto dávky mi vyšlo 12 muffiniek a tri šálky.
aj mna to strasne zaujimalo ze ci to co vytecie nieje surove cesto, ale preslo to pecenim pri 180°C pocas 10 minut, okraje sa pekne zapiekli ako kôrka a to vnutro ostava tekute, lebo je tam vela masla a cokolady,
@evanaaa , nemusia sa hned zjest, mozes odlozit aj na dalsi den, oni stuhnu, teda stuhne ta cokolada a na dalsi den ak budes mat chut, das na par sekund do mikrovlnky a cokolada sa zasa rozpusti, mam vyskusane
V Metre moja mama objavila polotovar tohto druhu. Je to mrazene balenie po myslim 18ks a staci to dat na chvilu do mikrovlnky pokym cez stred nevyrazi trochu "lava". Na moje pocudovanie bol fajnovy az uzasny, sama cokolada a krasne tiekol. Serviroval som si ho rovnako ako ty.
Aby bolo jasne, nemam rad polotovary akehokolvek druhu, ale tu musim urobit vynimku, fakt chutne a kvalitka.
Tvoje je ale urcite lepsie, ukladam aj ked na pecenie moc nie som :)
To som nekomentovala recept v zlom :-) len kedze si si sama nebola ista chcela som to trosku objasnit :-)