Krémová cesnačka v bosniaku

andys - fotkaandys, 29. júna 2011
Krémová cesnačka v bosniaku
Foto: andys

Takto ju máme najradšej, vylepšila som ju podľa nášho gusta. Dúfam, že inšpirujem aj vás, varecháči.

4-6
porcie
20 minút
príprava
5 minút
na 170 °C

Suroviny

8 strúčikov
750 ml alebo zeleninový
250 ml
1-2 lyžice
4 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Na oleji jemne opražíme prelisovaný cesnak, kým sa neuvoľní vôňa (treba dať pozor, aby nezhnedol a nezhorkol). Podlejeme vývarom a necháme zovrieť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme bosniaky. Zrežeme vršky, vydlabeme striedku, ešte trošku pritlačíme dno a boky a dáme zapiecť do rúry.

  3. 3

    Asi polovicu vydlabanej striedky z bosniakov rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme opäť prevrieť, odstavíme a celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime na sporák, keď polievka opäť zovrie, prilejeme smotanu a podľa vlastnej chuti prisolíme a dochutíme korením.

  4. 4

    Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku. Do polievky môžeme vhodiť tvrdý syr, nakrájaný na menšie kúsky. Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

frezia68
Chutné jedlo,len musím napiecť bosniaky :-))) veruže inšpiruješ.
andys
@frezia68 , ja som ich kúpila, priznávam bez mučenia. Ale keď som ich niesla domov, už som cítila na jazyku chuť cesnačky ;)
jjanosik
Cesnacka, fazulova, kapustna aj ine polievky su bajecne v bosniaku
skockostraka
super, ale chcel sa nieco spytat, je ta cesnacka stiplava, ked tam das 8 strucikov? Lebo ak nie, tak musim dost pridat.
andys
@skockostraka , veľmi nie, ale môžeš pridať dva-tri strúčiky navyše aj na záver (už nevariť).
joyance4
Chvalim recept, nebicko v papulke, ja som pridala este viac cesnaku, mame ho velmi radi a ani sme nevladali dojest ... parada ;)