Foto: andys
Takto ju máme najradšej, vylepšila som ju podľa nášho gusta. Dúfam, že inšpirujem aj vás, varecháči.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na oleji jemne opražíme prelisovaný cesnak, kým sa neuvoľní vôňa (treba dať pozor, aby nezhnedol a nezhorkol). Podlejeme vývarom a necháme zovrieť.
- 2
Medzitým si pripravíme bosniaky. Zrežeme vršky, vydlabeme striedku, ešte trošku pritlačíme dno a boky a dáme zapiecť do rúry.
- 3
Asi polovicu vydlabanej striedky z bosniakov rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme opäť prevrieť, odstavíme a celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Vrátime na sporák, keď polievka opäť zovrie, prilejeme smotanu a podľa vlastnej chuti prisolíme a dochutíme korením.
- 4
Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku. Do polievky môžeme vhodiť tvrdý syr, nakrájaný na menšie kúsky. Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu