Foto: diabambulka
Existuje veľa spôsobov ako sa pripravuje "Granadír", takto ma to naučila moja mama a ja posúvam recept ďalej.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si z hrubej múky, vajíčka a vody rezancové cesto, ktoré si nakrájame. (cestovinu si môžeme aj kúpiť, je to rýchlejšia varianta).
-
2
Očistíme a nakrájame zemiaky na kocky a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si nakrájame cibuľu na kolieska a osmažíme na oleji. Keď je cibuľka usmažená tak ju vyberieme a do oleja vložíme na kocky nakrájanú slaninku a orestujeme. Keď je slaninka orestovaná pridáme mletú červenú papriku a dobre premiešame. Odložíme aby nám paprika nezhorkla.
- 3
Keď máme zemiaky skoro hotové dáme variť cestovinu ( 250 g ) do vriacej slanej vody. Uvarené zemiaky odstavíme a zlejeme z nich vodu, ale nie všetku, iba tak približne 1/3, aby nezostal granadír suchý. Zemiaky trošku popučíme, ale tak aby nám tam zostali kúsky zemiakov. Medzitým sa nám dovarila cestovina, tú precedíme a omastíme červeným výpekom, ktorý nám zostal z cibule, slaninky a mletej červenej papriky. Pridáme zemiaky a všetko spolu dobre premiešame. Dosolíme a okoreníme. Rozdelíme na taniere a na každý dáme opraženú cibuľku so slaninkou.
- 4
Dobrú chuť:-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu