Foto: kata50
Postupne dozrieva a tak si ju môžeme odložiť aj takýmto spôsobom. My máme radi odrodu podlhovastej cvikly, ktorá je príjemne sladká.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Cviklu dobre umyjeme a dáme variť . Potom vyberieme z vody a vychladnutú dobre olúpeme. Ide to veľmi ľahko.
- 2
Takto pripravenú cviklu môžeme postrúhať na jemno, alebo pokrájať na hranolčeky alebo ozdobným nožíkom na dekoratívne tvary.
- 3
Z vody a prísad si uvaríme nálev a pozalievame cviklu uloženú v pohároch.
- 4
Sterilizujeme krátko -5 minút pri 100 st.Celzia. Iba aby pritiahlo víčko. Necháme vychladnúť a odložíme, keď sa Zima opýta.......?
- 5
Na foto nie je veľmi dobre vidieť , ale sú tam kolieska - dierkované a hranolčeky z cvikly. Rôzne tvarové nepodarky si postrúhame klasickým spôsobom na šalát.
- 2
veru keď sa nás zima opýta :-) musíme byť pripravené .-)))
kata50,kde si zahnala ten ozdobný nožík? Ja mám ozdobné strúhadlo,no ťažko sa s ním pracuje,neviem,či som kúpila nepodarok.
@babkamt ten vlnkovaný nožík je starý skoro ako ja. Aj so sa hanbila ho odfotiť. Lebo dnes sú už všelijaké moderné strúhadlá. Ale ja ho nevyhodím za nič na svete. Pekne sa s ním režú ozdobné tvary ( zemiaky na lupienky, uhorka, cuketa, cvikla, tuhé maslo a pod ) Tak neviem, možno ho ešte niekde nájdeš v NORME alebo na webe. Tam je vraj všetko ! :-)))))
P.S: A dnes robila tvoje trdelníky. No čo ti budem hovoriť.....jednoducho paráda !!!
lesk.cas.sk/clanok/85835/cvikla-ma-protirakovinove-...