Cuketový quiche

pupava - fotkapupava, 19. júla 2013
Cuketový quiche
Foto: pupava

Chceli sme vyskúšať, tak sme si urobili... a evidentne si budeme častejšie!

30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
125 g
2 PL
 štipka
Náplň:
1 ks
1 ks
8 ks
3 strúčiky
Zmes:
120 g
200 g
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešaním surovín na cesto si urobíme cesto a šmaríme ho do chladničky.

  2. 2

    Pokračujeme tým, že si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kocočky. Spolu s pretlačeným cesnakom opečieme cibuľu na troche olivového oleja. Keď je do sklovita opečená, odložíme ju bokom.

  3. 3

    Na tej istej panvici opečieme na plátky/tenké krúžky nakrájanú cuketu. Tiež odložíme.

  4. 4

    Do misky dáme suroviny na syrovú zmes - teda smotanu, nastrúhaný syr, nakrájanú jarnú cibuľku (aj zelené časti), nadrobno nakrájané lístky petržlenovej vňate, koreniny a dve vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.

  5. 5

    Po polhodinke z chladničky vyberieme cesto a vyvaľkáme ho (tak, aby bolo skôr tenké, no aby sa netrhalo). Do vymúčenej formy vložíme cesto - najlepšie je, ak cesto pretŕča cez okraj, potom ho jednoducho odtrhneme a ono sa položí do záhybov formy samo. Cesto poprepichujeme vidličkou. Porozkladáme po ňom cibuľku. Na to poukladáme cuketu, šampiňóny a potom vlejeme syrovo-smotanovú zmes.

  6. 6

    Vložíme do trúby na 40 minút na 200 °C, priebežne kontrolujeme. Po 40 minútach vyberieme. Jesť sa dá za studena i za tepla, takže už len... Dobrú chuť (:

Diskusia k receptu

concord
A ešte si prečítaj príspevok Varecháčky pod názvom:Svetové kuchyne-1.diel o tom ako si Turci vážia chlieb
pupava
@concord Ja som podľa Vás "zasran nepodarený," no Vy ma urážate bez toho, aby ste ma poznali. Nemyslím si, že som to cesto nejakým spôsobom urazila, keď som o ňom napísala, že ho "šmarím do chladničky," lebo, aspoň som to predpokladala, je celkom zrejmé, že to bolo myslené nadnesene. Som vo varení začiatočník a ani sa nejdem snažiť niekedy sa vareniu venovať profesionálne, preto si myslím, že je odpustiteľné, ak aj varenie a písanie o ňom ponímam svojsky a nadnesene. Navyše si nemyslím, že pojmom "šmariť" sa kazia dobré mravy.
Vzhľadom na to, že o mne absolútne nič neviete, nemôžete teda ani posudzovať, akú mám výchovu. Preto sa, prosím Vás, zdržte komentárov na túto tému, keďže to uráža už ani nie mňa, ale mojich rodičov. A tí mi dali výchovu lepšiu než dobrú. Napríklad vďaka nej viem, že ľudí nemám osočovať len tak bezdôvodne. Taktiež i to, že nielen chlieb, ale jedlo celkovo si mám vážiť.
Nuž teda, i ja Vám prajem príjemný deň.

@katkat - ďakujem krásne (:
kimlo
Vyskusam, neviem co s cuketou, paci sa mi tento recept. Len sol pouzijem normalnu, ako vravi priatel Zdenda Pohlreich, morska sol je sol co nesoli...:-)
pupava
@kimlo - ja som si to tiež hovorila! A potom sme kúpili nejakú, čo solí viac než klasická... :D Ale do toho, snáď bude chutiť :))
remcula
Velmi zajímavý recept na cuketu. Děkuji za inspiraci:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia