Foto: pupava
Chceli sme vyskúšať, tak sme si urobili... a evidentne si budeme častejšie!
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 ks |
|
125 g |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Náplň: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
8 ks |
|
|
|
3 strúčiky |
|
Zmes: | |
120 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
|
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešaním surovín na cesto si urobíme cesto a šmaríme ho do chladničky.
- 2
Pokračujeme tým, že si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na kocočky. Spolu s pretlačeným cesnakom opečieme cibuľu na troche olivového oleja. Keď je do sklovita opečená, odložíme ju bokom.
- 3
Na tej istej panvici opečieme na plátky/tenké krúžky nakrájanú cuketu. Tiež odložíme.
- 4
Do misky dáme suroviny na syrovú zmes - teda smotanu, nastrúhaný syr, nakrájanú jarnú cibuľku (aj zelené časti), nadrobno nakrájané lístky petržlenovej vňate, koreniny a dve vajcia. Všetko spolu poriadne premiešame.
- 5
Po polhodinke z chladničky vyberieme cesto a vyvaľkáme ho (tak, aby bolo skôr tenké, no aby sa netrhalo). Do vymúčenej formy vložíme cesto - najlepšie je, ak cesto pretŕča cez okraj, potom ho jednoducho odtrhneme a ono sa položí do záhybov formy samo. Cesto poprepichujeme vidličkou. Porozkladáme po ňom cibuľku. Na to poukladáme cuketu, šampiňóny a potom vlejeme syrovo-smotanovú zmes.
- 6
Vložíme do trúby na 40 minút na 200 °C, priebežne kontrolujeme. Po 40 minútach vyberieme. Jesť sa dá za studena i za tepla, takže už len... Dobrú chuť (:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vzhľadom na to, že o mne absolútne nič neviete, nemôžete teda ani posudzovať, akú mám výchovu. Preto sa, prosím Vás, zdržte komentárov na túto tému, keďže to uráža už ani nie mňa, ale mojich rodičov. A tí mi dali výchovu lepšiu než dobrú. Napríklad vďaka nej viem, že ľudí nemám osočovať len tak bezdôvodne. Taktiež i to, že nielen chlieb, ale jedlo celkovo si mám vážiť.
Nuž teda, i ja Vám prajem príjemný deň.
@katkat - ďakujem krásne (: