Cheesecake fotorecept

babav - fotkababav, 23. augusta 2010
Cheesecake (fotorecept)
Foto: babav

Podla tohto receptu peciem cheesecake uz dlhe roky. Lahky, velmi chutny zakusok!Chuti nam poliaty ceresnami, ale mozno pouzit aj cerstve ovocie (maliny, cernice, Zobraziť celý popisPodla tohto receptu peciem cheesecake uz dlhe roky. Lahky, velmi chutny zakusok!Chuti nam poliaty ceresnami, ale mozno pouzit aj cerstve ovocie (maliny, cernice, ribezle, cucoriedky, ....) najlepsie v sezone. Dobre vychladeny chuti najlepsie!

8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

2 salky
1/3 salky
1 1/4  salky
75 dkg
2 cl
3 ks
1 salka
2 1/2 salky




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z pomletych tvrdych keksov ,1/4 salky cukru a roztopeneho masla si pripravime korpus ;vystelieme nim dno a steny okruhlej tortovej formy s volnym dnom; odlozime do chladnicky;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misy elektrickeho mixera dame zmaknuty cream cheese ,cukor a vanilku;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyslahame do penista;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Postupne po jednom pridavame vajcia a pokracujeme v slahani;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame kyslu smotanu a este chvilu slahame;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Studeny korpus vyberieme z chladnicky a naplnime ho vyslahanou zmesou;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto naplneny vlozime do predhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme 1 hodinu 10 minut;vypneme ruru a cheesecake nechame dalsiu celu hodinu vo vnutri otvorenej rury;Zabranime tak prudkemu ochladeniu,aby torta zrazu neklesla.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upeceny cheesecake(syrova torta);

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnuty na izbovu teplotu vlozime do chladnicky na 4 hodiny,najlepsie od vecera do rana;na povrch vylejeme ceresne uvarene vo vlastnej stave s cukrom a zahustene skrobovou muckou;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Krajame ostrym nozom na rezy;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Servujeme!

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evanaaa
Ten syr Philadelphia u nás na Slovensku asi nedostať, ešte som ho nevidela, v Ćechách ho majú. Dnes som bola v Rakúsku, tam som ho tiež videla, škoda, že som ale nevidela tento recept skôr.
babav
@evanaaa , som rada ,ze si ho objavila,lebo som nevedela mojim priatelkam odpovedat na otazku,akym syrom ho mozno nahradit;
nepoznam vase kremove syry.Z Philadelphia cream cheese sa torta urcite podari!
sjuz
vyzerá úžasne, babav - stále si sľubujem že raz urobím, ale podľa tvojho receptu sa mi zdá, že je to jednoduché:), ďakujem, ukladám!
jerica
dá sa použiť mascarpone? vyzerá lahodne , máme slivky , mohla by som to vyskúšať,nič tým nepokazím.
mummylinda
kocky ja pouzivam tiez philu ale mozete pouzit obycajne natierkove neochutene natierkove maslo a napr. maliny, jahody, cucoriedky atd. ale vyzera fajne, len sa zahryznut :-)
babav
@sjuz , chuti lepsie ako vyzera!Obycajne ho peciem vo vyssej forme
s mensim priemerom dna,potom je vyssi,ale nakraja sa z neho menej porcii.Upec ,neolutujes! @jerica , neviem co urobi mascarpone ,ked ho vyslahas s vajickami,ci nebude prilis riedky.Chutove je to vyborny syr , ale nemam skusenosti s tepelnou upravou(?!)
honestka
Peciem tiez takto a chuti nam najlepsie s jahodami...
nedavno som ho piekla cisto z phily cream a nepridala som muku
(ako sme debatili predtym) a bol fajn, takze ostanem pri tychto 2 sposoboch. Ja obcas urobim miesto keksov nase linecke cesto aj navrch a je tiez fantasticky. Pouzivam vsak 3-4 krabicky Philly a potom je velky a staci aj pre navstevy. Tu sa Dam lahko pozvat Babav...
1x jarca
babav
@honestka , mne sa tento recept osvedcil najlepsie,skusala som
aj iny pomer ingrediencii .Mam velmi dobry recept na cheesecake
s pumpkinom ;pridam ho ked najblizsie upeciem,blizi sa jesen,bude popularny;-).Vyskusam aj , podla tvojej rady ,s lineckym cestom.
lucylee
vynikajúce ako vždy, určite vyskúšam a teším sa na ďalšie chutné receptíky
ivaral
Philadelphia v kelímku sa dá kúpiť v Cerrefour-e a dá sa celkom nahradiť Bánoveckou nátierkou.
Avšak neviem, či je to tá istá konzistencia ako tá z fotografie autorky.
ivaral
Naozaj sa to pečie pri 180°C a až 1hodinu a 10 minút ?!? Ja si myslím, že sa to asi spáli. Nemali to byť americké °F ? Ešte je rozdiel, či v teplovzdušnej rúre a či pri pomalých alebo rýchlych otáčkach ventilátora.
babav
@ivaral , nepoznam vase rury(!?);syrova torta s pecie presne tak dlho ,teplota je 350 stupnov F.Philadelphia cream cheese je baleny
v kockach ako som pouzila ja ,alebo v kelimkoch ;dolezite je zachovat v recepte mnozstvo ;-)
maartina
ďalší fajnový recept ..ukladám do KK
ja na prípravu cheesecake používam jemný tvaroh mäkký (Pilos), dostať ho v Lidli, 500g kelímok ...s výsledkom som bola zatiaľ vždy spokojná
janeeyre
Už som ho vyskúšala a stretla som sa s pozitívnymi ohlasmi:) Aj keď som sa naň pripravovala už dlhúúú dobu na mňa bol príliš sladký. Do toho základu išlo všeličo, nakoniec aj cottage cheese, ale neprekážalo to tam:) Určite to ešte zopakujem, snáď to už bude profesionálnejšie:) Inak bol naozaj super
jarimilla
upiekla som ho uz 2x len s inym ovocim a je naozaj neskutocne dobry a ani neviem ako hned zmizol zo stola!!!! :))))
babav
@jarimilla , teraz je vhodne obdobie ,cerstve jahody ,maliny,ceresne, visne,,...chutia na nom najlepsie ;-)
jerica
ešte že sú komenty ktoré pripomenú vynikajúce recepty skôr pridávané , teraz je čas čerešní , jahôd co by dub ríbezlí a tu je vynikajúci recept s ovocím ktoré je momentálne dostupné:-))
jozka2
Na Slovensku je nahrada za Phyladelphiu syrokrem Lucina je t obdoba hyladelphia kreamcheesu mozno zeeste lepsi.
1x deria
jozka2
Jerika v ziadnom pripade Maskarpone ale lucinu
jozka2
ja pridavam 2-3 pol lyzice muky.Videa som ako robia New York Cheese cake a tam to robili podla povodneho receptu a davaju tiez 2-3 pol lyzice hl.muky.Babav neviem s kade mas ten recept ale ze sa dava do chladnicky som sa nestretla ale omrnismaslom natlacit do formy a 5 min zapiect a nechat vychladit to preto aby potom nebol korpus mokry a piect sa dava do alobalu sa obali forma a dava sa do sirsieho hrnca s vodou to aby pri peceni nepraskol.
babav
@jozka 2, moj recept je z prvej ruky ...Philadelphia cheesecake .... piekla som ho nespocetne vela krat ,je vyborny ! Na Vareche najdes vela variacii receptu na cheesecake ,v ktorych je Philadelphia cream cheese nahradeny tvarohom ,lucinou ci mascarpone syrom , to nie je pravy cheesecake...aj ked chuti dobre;-) .
07janka
Tetno vikend ho spravim ;) Pozvala som rodicov na obed, tak bude k poobednej kavicke ;)))
emly
Bol fakt jedinečný, robila som s čiernymi ríbezľami... idem skúšať aj iné varianty, dnes s karamelom :)
Ja som použila 500g vedierko tvarohu z Lidla a 2x 250g mäkkého tvarohu z Kaulfandu, teda spolu až 1kg a mám 26 cm formu.
Musím ale predsa vychytať jednu chybičku a to, že mi počas pečenia z neho trochu kvapkala voda - asi z tvarovu dolu do rúry a priháralo to tam, potom som rýchlo podložila alobal. Teraz dám asi dolu plech s vodou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia