Foto: babav
Podla tohto receptu peciem cheesecake uz dlhe roky. Lahky, velmi chutny zakusok!Chuti nam poliaty ceresnami, ale mozno pouzit aj cerstve ovocie (maliny, cernice, Zobraziť celý popisPodla tohto receptu peciem cheesecake uz dlhe roky. Lahky, velmi chutny zakusok!Chuti nam poliaty ceresnami, ale mozno pouzit aj cerstve ovocie (maliny, cernice, ribezle, cucoriedky, ....) najlepsie v sezone. Dobre vychladeny chuti najlepsie!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Z pomletych tvrdych keksov ,1/4 salky cukru a roztopeneho masla si pripravime korpus ;vystelieme nim dno a steny okruhlej tortovej formy s volnym dnom; odlozime do chladnicky;
-
3
Do misy elektrickeho mixera dame zmaknuty cream cheese ,cukor a vanilku;
-
4
Vyslahame do penista;
-
5
Postupne po jednom pridavame vajcia a pokracujeme v slahani;
-
6
Pridame kyslu smotanu a este chvilu slahame;
-
7
Studeny korpus vyberieme z chladnicky a naplnime ho vyslahanou zmesou;
-
8
Takto naplneny vlozime do predhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme 1 hodinu 10 minut;vypneme ruru a cheesecake nechame dalsiu celu hodinu vo vnutri otvorenej rury;Zabranime tak prudkemu ochladeniu,aby torta zrazu neklesla.
-
9
Upeceny cheesecake(syrova torta);
-
10
Vychladnuty na izbovu teplotu vlozime do chladnicky na 4 hodiny,najlepsie od vecera do rana;na povrch vylejeme ceresne uvarene vo vlastnej stave s cukrom a zahustene skrobovou muckou;
-
11
Krajame ostrym nozom na rezy;
-
12
Servujeme!
nepoznam vase kremove syry.Z Philadelphia cream cheese sa torta urcite podari!
s mensim priemerom dna,potom je vyssi,ale nakraja sa z neho menej porcii.Upec ,neolutujes! @jerica , neviem co urobi mascarpone ,ked ho vyslahas s vajickami,ci nebude prilis riedky.Chutove je to vyborny syr , ale nemam skusenosti s tepelnou upravou(?!)
nedavno som ho piekla cisto z phily cream a nepridala som muku
(ako sme debatili predtym) a bol fajn, takze ostanem pri tychto 2 sposoboch. Ja obcas urobim miesto keksov nase linecke cesto aj navrch a je tiez fantasticky. Pouzivam vsak 3-4 krabicky Philly a potom je velky a staci aj pre navstevy. Tu sa Dam lahko pozvat Babav...
aj iny pomer ingrediencii .Mam velmi dobry recept na cheesecake
s pumpkinom ;pridam ho ked najblizsie upeciem,blizi sa jesen,bude popularny;-).Vyskusam aj , podla tvojej rady ,s lineckym cestom.
Avšak neviem, či je to tá istá konzistencia ako tá z fotografie autorky.
v kockach ako som pouzila ja ,alebo v kelimkoch ;dolezite je zachovat v recepte mnozstvo ;-)
ja na prípravu cheesecake používam jemný tvaroh mäkký (Pilos), dostať ho v Lidli, 500g kelímok ...s výsledkom som bola zatiaľ vždy spokojná
Ja som použila 500g vedierko tvarohu z Lidla a 2x 250g mäkkého tvarohu z Kaulfandu, teda spolu až 1kg a mám 26 cm formu.
Musím ale predsa vychytať jednu chybičku a to, že mi počas pečenia z neho trochu kvapkala voda - asi z tvarovu dolu do rúry a priháralo to tam, potom som rýchlo podložila alobal. Teraz dám asi dolu plech s vodou.