Cheesecake fotorecept

babav - fotkababav, 23. augusta 2010
Cheesecake (fotorecept)
Foto: babav

Podla tohto receptu peciem cheesecake uz dlhe roky. Lahky, velmi chutny zakusok!Chuti nam poliaty ceresnami, ale mozno pouzit aj cerstve ovocie (maliny, cernice, ribezle, cucoriedky, ....) najlepsie v sezone. Dobre vychladeny chuti najlepsie!

8
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

2 salky
1/3 salky
1 1/4  salky
75 dkg
2 cl
3 ks
1 salka
2 1/2 salky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z pomletych tvrdych keksov ,1/4 salky cukru a roztopeneho masla si pripravime korpus ;vystelieme nim dno a steny okruhlej tortovej formy s volnym dnom; odlozime do chladnicky;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misy elektrickeho mixera dame zmaknuty cream cheese ,cukor a vanilku;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyslahame do penista;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Postupne po jednom pridavame vajcia a pokracujeme v slahani;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame kyslu smotanu a este chvilu slahame;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Studeny korpus vyberieme z chladnicky a naplnime ho vyslahanou zmesou;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto naplneny vlozime do predhriatej rury na 180 stupnov C a pecieme 1 hodinu 10 minut;vypneme ruru a cheesecake nechame dalsiu celu hodinu vo vnutri otvorenej rury;Zabranime tak prudkemu ochladeniu,aby torta zrazu neklesla.

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upeceny cheesecake(syrova torta);

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnuty na izbovu teplotu vlozime do chladnicky na 4 hodiny,najlepsie od vecera do rana;na povrch vylejeme ceresne uvarene vo vlastnej stave s cukrom a zahustene skrobovou muckou;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Krajame ostrym nozom na rezy;

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Servujeme!

    Cheesecake (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evanaaa
Ten syr Philadelphia u nás na Slovensku asi nedostať, ešte som ho nevidela, v Ćechách ho majú. Dnes som bola v Rakúsku, tam som ho tiež videla, škoda, že som ale nevidela tento recept skôr.
babav
@evanaaa , som rada ,ze si ho objavila,lebo som nevedela mojim priatelkam odpovedat na otazku,akym syrom ho mozno nahradit;
nepoznam vase kremove syry.Z Philadelphia cream cheese sa torta urcite podari!
sjuz
vyzerá úžasne, babav - stále si sľubujem že raz urobím, ale podľa tvojho receptu sa mi zdá, že je to jednoduché:), ďakujem, ukladám!
jerica
dá sa použiť mascarpone? vyzerá lahodne , máme slivky , mohla by som to vyskúšať,nič tým nepokazím.
mummylinda
kocky ja pouzivam tiez philu ale mozete pouzit obycajne natierkove neochutene natierkove maslo a napr. maliny, jahody, cucoriedky atd. ale vyzera fajne, len sa zahryznut :-)
babav
@sjuz , chuti lepsie ako vyzera!Obycajne ho peciem vo vyssej forme
s mensim priemerom dna,potom je vyssi,ale nakraja sa z neho menej porcii.Upec ,neolutujes! @jerica , neviem co urobi mascarpone ,ked ho vyslahas s vajickami,ci nebude prilis riedky.Chutove je to vyborny syr , ale nemam skusenosti s tepelnou upravou(?!)
honestka
Peciem tiez takto a chuti nam najlepsie s jahodami...
nedavno som ho piekla cisto z phily cream a nepridala som muku
(ako sme debatili predtym) a bol fajn, takze ostanem pri tychto 2 sposoboch. Ja obcas urobim miesto keksov nase linecke cesto aj navrch a je tiez fantasticky. Pouzivam vsak 3-4 krabicky Philly a potom je velky a staci aj pre navstevy. Tu sa Dam lahko pozvat Babav...
1x jarca
babav
@honestka , mne sa tento recept osvedcil najlepsie,skusala som
aj iny pomer ingrediencii .Mam velmi dobry recept na cheesecake
s pumpkinom ;pridam ho ked najblizsie upeciem,blizi sa jesen,bude popularny;-).Vyskusam aj , podla tvojej rady ,s lineckym cestom.
lucylee
vynikajúce ako vždy, určite vyskúšam a teším sa na ďalšie chutné receptíky
ivaral
Philadelphia v kelímku sa dá kúpiť v Cerrefour-e a dá sa celkom nahradiť Bánoveckou nátierkou.
Avšak neviem, či je to tá istá konzistencia ako tá z fotografie autorky.
ivaral
Naozaj sa to pečie pri 180°C a až 1hodinu a 10 minút ?!? Ja si myslím, že sa to asi spáli. Nemali to byť americké °F ? Ešte je rozdiel, či v teplovzdušnej rúre a či pri pomalých alebo rýchlych otáčkach ventilátora.
babav
@ivaral , nepoznam vase rury(!?);syrova torta s pecie presne tak dlho ,teplota je 350 stupnov F.Philadelphia cream cheese je baleny
v kockach ako som pouzila ja ,alebo v kelimkoch ;dolezite je zachovat v recepte mnozstvo ;-)
maartina
ďalší fajnový recept ..ukladám do KK
ja na prípravu cheesecake používam jemný tvaroh mäkký (Pilos), dostať ho v Lidli, 500g kelímok ...s výsledkom som bola zatiaľ vždy spokojná
janeeyre
Už som ho vyskúšala a stretla som sa s pozitívnymi ohlasmi:) Aj keď som sa naň pripravovala už dlhúúú dobu na mňa bol príliš sladký. Do toho základu išlo všeličo, nakoniec aj cottage cheese, ale neprekážalo to tam:) Určite to ešte zopakujem, snáď to už bude profesionálnejšie:) Inak bol naozaj super
jarimilla
upiekla som ho uz 2x len s inym ovocim a je naozaj neskutocne dobry a ani neviem ako hned zmizol zo stola!!!! :))))
babav
@jarimilla , teraz je vhodne obdobie ,cerstve jahody ,maliny,ceresne, visne,,...chutia na nom najlepsie ;-)
jerica
ešte že sú komenty ktoré pripomenú vynikajúce recepty skôr pridávané , teraz je čas čerešní , jahôd co by dub ríbezlí a tu je vynikajúci recept s ovocím ktoré je momentálne dostupné:-))
jozka2
Na Slovensku je nahrada za Phyladelphiu syrokrem Lucina je t obdoba hyladelphia kreamcheesu mozno zeeste lepsi.
1x deria
jozka2
Jerika v ziadnom pripade Maskarpone ale lucinu
jozka2
ja pridavam 2-3 pol lyzice muky.Videa som ako robia New York Cheese cake a tam to robili podla povodneho receptu a davaju tiez 2-3 pol lyzice hl.muky.Babav neviem s kade mas ten recept ale ze sa dava do chladnicky som sa nestretla ale omrnismaslom natlacit do formy a 5 min zapiect a nechat vychladit to preto aby potom nebol korpus mokry a piect sa dava do alobalu sa obali forma a dava sa do sirsieho hrnca s vodou to aby pri peceni nepraskol.
babav
@jozka 2, moj recept je z prvej ruky ...Philadelphia cheesecake .... piekla som ho nespocetne vela krat ,je vyborny ! Na Vareche najdes vela variacii receptu na cheesecake ,v ktorych je Philadelphia cream cheese nahradeny tvarohom ,lucinou ci mascarpone syrom , to nie je pravy cheesecake...aj ked chuti dobre;-) .
07janka
Tetno vikend ho spravim ;) Pozvala som rodicov na obed, tak bude k poobednej kavicke ;)))
emly
Bol fakt jedinečný, robila som s čiernymi ríbezľami... idem skúšať aj iné varianty, dnes s karamelom :)
Ja som použila 500g vedierko tvarohu z Lidla a 2x 250g mäkkého tvarohu z Kaulfandu, teda spolu až 1kg a mám 26 cm formu.
Musím ale predsa vychytať jednu chybičku a to, že mi počas pečenia z neho trochu kvapkala voda - asi z tvarovu dolu do rúry a priháralo to tam, potom som rýchlo podložila alobal. Teraz dám asi dolu plech s vodou.