Parížske jahodové rezy

uschi - fotkauschi, 26. októbra 2009
Parížske jahodové rezy
Foto: uschi

Vynikajúci tip na sviatočný zákusok.

12
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

8
150 g
150 g
1
250 g
100 g
1500 g
2
100 g




Postup

  1. 1

    Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme variť, pridáme nalámanú čokoládu a necháme prejsť varom. Vychladíme a uložíme do chladničky.

  2. 2

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180 stupňoch asi 11 - 12 minút. Piškótu necháme v plechu vychladnúť.

  3. 3

    Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené salko a krém natrieme na piškótu. Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu

forneta
e to wášne fran. kuchyňa...? prosíím... odpowedzte... aj tak či tak ho urobíím... lenšéé... cem aby si moa kamarádka pripadala ako doma...
uschi
Parížske sa volajú preto, lebo navrchu je vynikajúca parížska šľahačka, ale asi Ťa sklamem, nie je to francúzska kuchyňa.
Ale určite Ťa nesklame chuť týchto rezov, sú Vynikajúce!
forneta
ok wed sa ich aj chytáám urobiiť... wyzerajú skweléé!!! xDxD diky za tip a recept...;D xDxDxD
danenka
uz len ten obrazok ma zaujal, take lubime, uz je v mojej KK :)
tatranka
Veľmi pekné zákusky a len dnes som ich objavila.V nedeľu budú na stole.
zaverecky
Dobrý deň. Mohla by som použiť vašu fotku do svojej práce na záverečných skúškach?? Veľmi ma zaujal Váš recept..
iwanka
Práve na ňom pracujem,....dúfam, že sa mi podarí :)
alenkaz
piekla som ho je výborný, namiesto jahôd som dala kompót z čiernych ríbezlí
entuziast
Dobrý deň, chystám sa tento zákusok upiecť. "2 šľahačkové smotany" je slabosť týchto inštrukcií, keďže existujú rôzne balenia. Mohli by ste to upresniť? 100gr čokolády na ??? ml smotany?
Ďakujem.
viera1
@entuziast (2.8.2020 10:35)

100g čokolády by malo ísť na 250ml šľ.smotany (niekto dáva len 50g),takže ak píše 2ks šľahačky,tak dala 100g na 500ml šľahačky.Nielen gramáž,ale aj neuvedie rozmerov plechu je tu problém.V recepte sa uvádza 12 porcií,čo by zodpovedalo okrúhlej forme s Ø 24cm alebo plechu 24x19 resp.21x21.Avšak 1500g jahôd na tento rozmer mne osobne príde veľa.Tak neviem ☺.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia