Foto: uschi
Vynikajúci tip na sviatočný zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme variť, pridáme nalámanú čokoládu a necháme prejsť varom. Vychladíme a uložíme do chladničky.
- 2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180 stupňoch asi 11 - 12 minút. Piškótu necháme v plechu vychladnúť.
- 3
Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené salko a krém natrieme na piškótu. Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale určite Ťa nesklame chuť týchto rezov, sú Vynikajúce!
Ďakujem.
100g čokolády by malo ísť na 250ml šľ.smotany (niekto dáva len 50g),takže ak píše 2ks šľahačky,tak dala 100g na 500ml šľahačky.Nielen gramáž,ale aj neuvedie rozmerov plechu je tu problém.V recepte sa uvádza 12 porcií,čo by zodpovedalo okrúhlej forme s Ø 24cm alebo plechu 24x19 resp.21x21.Avšak 1500g jahôd na tento rozmer mne osobne príde veľa.Tak neviem ☺.