
Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...

Mrkvové guľky
Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac...

Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Táto kombinácia zázvoru a čokolády patrí u mňa k milovaným kombináciám, podobne ako tekvica a čokoláda,...

Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...

Karfiol v baranici
Rada sa nechám inšpirovať. A tiež je pravdou, že sa nikdy do podrobností nedržím receptu....

Jahodový likér /rýchly/
sezóna jahôd sa blíži, teplé večery taktiež-a toto príde vhod, len tak- pri klábosení s priateľkami....

Ovocné crumble zo zvyškov vianočných koláčikov
Tento výborný teplý dezert s ovocím môžete pripraviť zo zvyškov drobného vianočného pečiva, koláčových korpusov či...

Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...

Bravčový jazyk na mrkve
Jazyky vopred dáme variť do slanej vody a potom im stiahneme kožu z povrchu jazyka, , ,...

Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi...

Zemiaková haruľa s oštiepkom
Do očistených postrúhaných zemiakov dáme vajce, múku, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame....

Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov
Tento dezert je chuťovo tak úžasný, že som sa rozhodla pridať ho sem, aj keď...

Ryba bez kostí
Tento krát niečo zložitejšie, ale oči sa určite potešia. Pripravujem ho vtedy, keď...

Sladká chala
Nezmierila som sa s tým, že novoročná sladká chala bude jednoducho sladšia verzia tej chaly (barchesu), ktorú pečiem každý týždeň....

Hubová paštéta pod kačacím tukom
Nakrájané huby podusíme na masle, spenenej cibuli a cesnaku, pridáme čili, tymian a namočené...

Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Kuracia veža prekladaná baklažánom
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, ...

Cesnaková pasta do zásoby
Do polievky, omáčky alebo aj do dresingu na šalát, nátierky či na chrumkavú hrianku...

Slivkový lekvár pečený v rúre
Pred rokmi tento recept som získala od kamarátky z Čiech a odvtedy slivkový lekvár inak nerobím....

Koláčik s vynikajúcou šľahačkou
Najprv upečieme klasickú piškótu zo 4 vajec. Na ňu nakrájame banány a navrstvíme krém, ktorý...

Sladké vianočné praclíky
Nastrúhané mandle zmiešame s múkou a práškovým cukrom. Pridáme vajcia a všetko dobrespracujeme na hladké...

Segedínsky guláš s kôprom
Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš. tento recept som nefotila.

Pečené baklažány
Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

Jahodové cappuccino s avokádovým koktailom s brownies
Avokádo a banán očistíme a dáme do mixéra. Pridáme soľ a mlieko a zmixujeme tak, ...

Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...

Bignole s krémom z bielej čokolády
Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....