
Ovsené vločky trochu ináč
Ovsené vločky sú zdravé, ale moje vnúčatá ich aj tak nechceli , a ...

Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance.

Zemiakovo-bryndzové tyčinky
Pomaly a (ne)nápadne sa zvianočnieva a u nás je popri xy druhoch sladkého pečiva vždy vítané aj...

Vepřové nudličky s liškami na smetaně
Měl jsem kousek vepřové kýty a když jsem něco potřeboval v mrazáku, objevil jsem ještě balíček...

Pečené morčacie stehno so zelerom a mrkvou
Pre ľahšiu straviteľnosť som stehno najskôr povarila. potom okorenila a osolila a dala na pekáčik na trošku...

Moja pečienková paštéta
Túto pašteku som si vymyslela keď som zistila že deti majú radi pečienku. Robím ju vždy...

Zemiakové pusinky Duchesse
Obyčajnú zemiakovú kašu premeňte na elegantné pohostenie na večierok. Pod chrumkavou hnedou kôrkou sa skrýva lahodné...

Perník, ktorý muža nepustí na pivo
Mojej úchvatnej žene sa podaril husársky kúsok. Spojila nespojiteľné. Má recept na perník, kde...

Arabská šošovicová polievka
Táto veľmi jednoduchá, rýchla, zdravá veľmi chutná a sýta polievka sa varí v Sýrii,...

Nadýchaný čučoriedkovník
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu...

Torta z medových plátov plnená smotanovým krémom
Medové cesto natreté zmesou šľahačky, kyslej smotany, vanilky a medu, to je teda rozprávka....

Patlıcan kebap
... alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota, ktorá je u nás velmi obľúbená. Je...

Cesnakový podlesník s cukinou
Zemiaky očistíme, postrúhame spolu s cukinou, pridáme soľ, korenie, cesnak, rascu, ...

Kuracia pečeň v nalešníku na dusenej kapuste
Návšteva si želala slovenské jedlo, tak som ho skombinoval podľa seba. Pečeň, bársakú do...

Teľací filet mignon s parmezánovou omáčkou
Po dlhšej prestávke som sa konečne dostal k poriadnemu vareniu. Inšpirácia prišla u mäsiara, kde...

Cesto na pizzu
Ciest na pizzu je tu asi tiez pozehnane ale malo kedy sa mi priblizilo k tej pizzovej...

Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

Guacamole
Tradičná mexická avokádová nátierka, ktorá chutí vynikajúco, to je guacamole.

Mrkvový perkelt
Krásnu úrody mrkvy, ktorá sa mi nemestila do keramického súdka mi začali navštevovať myšky nezbedníčky....

Kváskový chlebík s viac ako 77 % hydratáciou
Tento chlebík s vysokou hydratáciou potrebuje trochu zručnosti a prefíkanosti, aby bol výsledok dokonalý a cesto...

Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav....

Bryndzové pagáčiky
Tieto pagáčiky robievam na rôzne príležitosti a Silvester je jedna z nich, nech sa páči!

Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou
Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme...