Marhuľový koláč
Marhuľový koláč

Makový koláč s marhuľami

Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
Makový koláč s marhuľami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií

Suroviny

1 kg
6 ks
100 g
200 g mletý
100 g mleté
250 g
100 g
1 bal.
z 1/2 citróna
z 1/2 pomaranča
80 g
štipka




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame žĺtky, až vznikne hustá pena.

  2. 2

    Potom pridáme mletý mak, pomleté mandle, nastrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru a ako poslednú primiešame hladkú múku. Do cesta zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli, s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.

  3. 3

    Cesto nalejeme do vymastenej formy a na vrch poukladáme nakrájané kúsky marhúľ. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia