Makový koláč s marhuľami
Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
porcií
Suroviny
1 kg |
|
6 ks |
|
100 g |
|
200 g mletý |
|
100 g mleté |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
z 1/2 pomaranča |
|
80 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame žĺtky, až vznikne hustá pena.
- 2
Potom pridáme mletý mak, pomleté mandle, nastrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru a ako poslednú primiešame hladkú múku. Do cesta zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli, s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
- 3
Cesto nalejeme do vymastenej formy a na vrch poukladáme nakrájané kúsky marhúľ. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu