Makový koláč s marhuľami
Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
porcií
Suroviny
| 1 kg |
|
| 6 ks |
|
| 100 g |
|
| 200 g mletý |
|
| 100 g mleté |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| z 1/2 citróna |
|
| z 1/2 pomaranča |
|
| 80 g |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame žĺtky, až vznikne hustá pena.
- 2
Potom pridáme mletý mak, pomleté mandle, nastrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru a ako poslednú primiešame hladkú múku. Do cesta zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli, s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
- 3
Cesto nalejeme do vymastenej formy a na vrch poukladáme nakrájané kúsky marhúľ. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu