Guláš po maďarsky
Pripravujem ho tak, ako ho robí môj manžel z Maďarska.
5
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na kocky nakrájanú cibuľu dáme pražiť na olej do hneda Na opraženú cibuľu dáme na kocky nakrájané bravčové mäso, poprípade môžte skomninovať aj s hovädzím. Posypeme soľou vegetou korením plus pridám guláš krém. Ja mäsko vždy nechám podusiť úplne do mäkka. Medzitým si očistím a nakrájam zeleninu.
- 2
K udusenému mäsku do mäkka pridám nakrájanú zeleninu a nechám variť kým aj zelenina úplne nezmäkne.
Tiež bravčový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nazov je OK, Madari davaju du gulasu, aj do polievky korenovu zeleninu, zemiaky aj burgynu. To len my na Slovensku povazujeme za gulas maso-koreniny-cibulu. Pozri si heslo gulyas na Nosalty, z kazdeho taniera trci mrkva a je to ako husta polievka, nie ako u nas masova kasa.
. Ja by som len nedavala vegetu, ked je tam tolko zeleniny.
Ok zmenim nazov. A presne. Ja som bola veľmi prekvapená ked tam dávali koreňovu zeleninu a papriky a paradajky tak malo. Ale je vynikajúci. Oni zas nechápu prečo mi veľa vecí voláme guláš alebo perkelt ked to tak nie je. Akurát naozaj ma mrzia komentáre ľudí ktorí iné ako svoje jedlo neochutnali a hneď odsudzujú recept alebo kuchara.
Ja toto jedlo poznam ako gulas, u nas sa takto vari, mame cast madarskej rodiny. Takisto nevarime segedinsky gulas, ale szekely. Musim sa spytat deda Imra, ako sa po madarsky povie slovensky Madarsky gulas.
Tolik Wikipedia :-)
A tenhle recept je opravdu "guláš" :-)