Foto: tizian1cat
Posledný deň v roku, vonku slnko ako v marci, podivné ticho...ani jedna petarda doobeda...zase sme o rok starší zajtra..:-))) Tak si aspoň prichystajme Zobraziť celý popisPosledný deň v roku, vonku slnko ako v marci, podivné ticho...ani jedna petarda doobeda...zase sme o rok starší zajtra..:-))) Tak si aspoň prichystajme niečo optomistické, voňajúce exotikou a prázdninami. Prajem Vám všetkým veselý skok do Nového roku..:-)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks veľká |
|
2 ks - strúčiky |
|
1 malý kúsok |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
2-3 hrnčeky |
|
štipku |
|
12 ks |
|
1/2 ks |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame na väčšie kúsky, posolíme a okoreníme čiernym korením.
-
2
Opečieme v hlbšej nádobe (ja som použila liatinový hrniec s pokrievkou) na oleji z oboch strán, kým mäso nezbelie.
-
3
Vyberieme von a dáme na tanier, v tej istej nádobe zosklovatíme cibuľu, pridáme cesnak a nakrájaný čerstvý zázvor. Pridáme všetky koreniny, premiešame.
-
4
Pridáme kuracie mäso, podlejeme kuracím vývarom a prikryté necháme na miernom stupni dusiť cca 25minút.
-
5
Vyberieme z chladničky "čakajúce" nakladané citróny.
-
6
Citrón opláchneme zľahka na zbavenie nadbytočnej soli, nakrájame na drobné pásiky a pridáme k mäsu spolu so zelenými olivami.
-
7
Varíme ďalších cca 10minút, potom vyberieme mäso a necháme šťavu zredukovať. Nakoniec pridáme čerstvú koriandrovu vňať.
-
8
Ako príloha sa najviac hodí kuskus, do ktorého som tiež pridala najemno pokrájaný nakladaný citrón a koriandrovu vňať.
-
9
DOBRÚ CHUŤ!!!
Tiez to pocasie , no strasne ... voda zase 25 C.
Happy New Year !
www.coastalwatch.com/camera/cameras_large.aspx?cam=1300&...
Ad @2010 : neprovokuj s tym beachom:-):-):-):-)
cumin - rímska rasca