Huspenina z kuracích drobkov

Ján Petrovka
šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne, 21. júla 2011
Huspenina z kuracích drobkov
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
1 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo sliepky, kuracích pečienok a drobkov uvaríme silný vývar, ktorý okoreníme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Mäso zo sliepky, pečienky a drobky vložíme do misy a zalejeme vývarom. Vývar musí byť naozaj silný.

  3. 3

    Po vychladnutí dáme stuhnúť do chladničky.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Olovrant, Večera, Varené, Kuracina

Diskusia k receptu

jamarlen
ja dávam po uvarení vývar najprv do chladničky, odoberiem z povrchu ztuhnutý tuk, až potom, mierne zohriaty ,vývar plním do ozdobných misiek. niekedy dám mäso najprv do rúry predpiect(napríkad morčacie krky a krídla, ktoré obsahujú veľa kolagénu - väziva a je z nich veľmi dobrý vývar, ale aj korábky z kačky, ktoré keď dám potom povariť k ostatnému mäsu, dajú vývaru veľmi dobrú chuť.) takýto silný vývar potom aj mrazím a používam do ostatných jedál na zlepšenie chuti.
bejgi
konečne som našla huspeninu bez bravčového, jupiii kuracia, ďakujem Janko, a chcem sa opýtať aký je asi približne čas varenia vývaru a koľko vody treba naliať na začiatok? Dk