Fúkané orechové madlenky

andys - fotkaandys, 11. decembra 2010
Fúkané orechové madlenky
Foto: andys

Atraktívna a netradičná obmena klasického vianočného receptu.

40
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
125 g
125  g
250 g
Poleva:
70 g
50 g (olej)




Postup

  1. 1

    Mleté orechy, cukor, múku a zmäknutý tuk spracujeme na cesto.

    Fúkané orechové madlenky - obrázok 1
  2. 2

    Cestom naplníme formičky na madlenky vymastené tukom, prípadne použijeme silikónovú formu, ktorú nie je potrebné vymastiť. Formičky plníme max. do 2/3, cesto počas pečenia zväčší svoj objem.

    Fúkané orechové madlenky - obrázok 2
  3. 3

    Madlenky pečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista (pri teplote cca 160 stupňov v teplovzdušnej rúre). Upečené madlenky opatrne vyklopíme z formičiek, ak ich pečieme v silikónovej forme, po vybratí z rúry chvíľku počkáme a až potom ich opatrne vyklopíme. Necháme vychladnúť.

    Fúkané orechové madlenky - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si čokoládovú polevu - čokoládu môžeme rozpustiť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Nalámanú čokoládu s maslom dáme v miske do mikrovlnky na stredný stupeň cca na 2 minúty. Aspoň dvakrát premiešame, aby sa v strede nepripálila. Časť masla môžeme nahradiť olejom, poleva bude pekne lesklá. Konce madleniek namáčame v čokoláde.

    Fúkané orechové madlenky - obrázok 4
  5. 5

    Necháme stuhnúť a pridáme do vianočnej krabice ;)

    Fúkané orechové madlenky - obrázok 5

Diskusia k receptu

andys
Dorisa, je to jednoduché a chuťovo nemajú chyby. Pečiem ich pre celú rodinku :)
tinca
a nejde tam ani veľa surovín, máš ich krásne
andys
Ďakujem, Tinca. To je na tom najlepšie. Dajú sa urobiť prakticky z ničoho ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia