Foto: andys
Atraktívna a netradičná obmena klasického vianočného receptu.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Mleté orechy, cukor, múku a zmäknutý tuk spracujeme na cesto.
-
2
Cestom naplníme formičky na madlenky vymastené tukom, prípadne použijeme silikónovú formu, ktorú nie je potrebné vymastiť. Formičky plníme max. do 2/3, cesto počas pečenia zväčší svoj objem.
-
3
Madlenky pečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista (pri teplote cca 160 stupňov v teplovzdušnej rúre). Upečené madlenky opatrne vyklopíme z formičiek, ak ich pečieme v silikónovej forme, po vybratí z rúry chvíľku počkáme a až potom ich opatrne vyklopíme. Necháme vychladnúť.
-
4
Pripravíme si čokoládovú polevu - čokoládu môžeme rozpustiť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Nalámanú čokoládu s maslom dáme v miske do mikrovlnky na stredný stupeň cca na 2 minúty. Aspoň dvakrát premiešame, aby sa v strede nepripálila. Časť masla môžeme nahradiť olejom, poleva bude pekne lesklá. Konce madleniek namáčame v čokoláde.
-
5
Necháme stuhnúť a pridáme do vianočnej krabice ;)
Diskusia k receptu