Foto: zemo
Jedlo by som odporúčal hlavne mužom. Po prvé - jednoduchosť prípravy a po druhé - ušetríte si ním na pivo.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Takto chlapi. Nikomu ani muk, že to nie je pečienka z husí! Nikto to nespozná a vám zostanú peniaze, ktoré by ste za ňu vysolili!
- 2
Bravčovú pečienku (pśśt!) pomeliete na mäsovom mlynčeku, pridáte vajcia, smotanu, korenie a podľa chuti osolíte. Dobre premiešate a zmes vložíte do tukom vymazanej formy. Môžete využiť aj malú formu na takzvané jelenie chrbty. Taká hrbatá či zvlnená na dne! Ak nebudete vedieť, ktorá to je, zavolajte žene, mame či svokre. Aj tak nevedia, čo je s vami, lebo ste s nimi dávno nehovorili.
- 3
V stredne vyhriatej trúbe (cca 150 stupňov) pečiete. Nie dlho, stačí odhadom asi 30 až 40 minút.
- 4
Po upečení vyklopíte z formy a pokrájate na plátky. Na veľkej miske obložíte, čím len chcete – zelenina, nakladané uhorky, feferónky, baranie rohy a tak. Podávate s pečivom alebo tiež s bielym chlebíkom. Potom hosťom tvrdíte, že ta husacia pečienka je síce drahá ako šľak, ale čo by ste pre svoju rodinu a priateľov neurobili. A euráčiky hrejú vo vrecku a tešia sa, že vás na pivku čoskoro opustia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre zmenu vyskušam aj ja vašu, už sa teším
Zemulko, nezabudol si ty do ingrediencií napísať ešte husaciu masť? alebo kačaciu? alebo aspoň olej? .-))
Minule túto paštétu robil môj muž, lebo som si myslela, že veď nech sa realizuje, je to jednoduché, nemá sa čo pokaziť :)) A on do toho zabudol naliať šľahačku :-D Dalo sa to síce jesť, ale bolo to len akési plané, nič moc :-D
S mäsom som to neskúšal, neviem poradiť. Ale ako tak škrabkám po brušku a hlave, asi by som to neriskoval. Naozaj neviem, aká fašírka by sa so smotanou podarila...
Nič múdrejšieho mi nenapdalo, ako prsknúť do vody vlastnoročne dotlačenú kapustičku z keramického súdka, tearz u zadusntovanú z pohárika, lebo aj u nás na Slovensku bolo chvíľku teplo. Jaj, čo som to chcel?
Aha, k tomu uvarené zemiačiky, masičenko uvarené vo tej vode, vavrínový veniec, nie celý z mojej hlavy, iba tri lístočky, rascu celú, čierne korenie a nové tiež. Také v Americku nemáte! Vkašlite sa na tabak, začnite pestovať kapustu. Je tam toľkoSlovanov, ktorým chýba kvasená kapusta, že až no. Kúrnik šopa, dobrý podnikateľský nápad. Nech sa páči, Amerika, je tvoj! Zdravím avšetko krásne. Ozvite sa.
Recept pridávam do kk.