Foto: katherinkatka
Stará klasika
Postup
-
1
Zo všetkých surovín okrem džemu vypracujeme cesto. Necháme na 20 min. odležať v chlade.
-
2
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske cca 0,4 mm, ja používam papier na pečenie... povykrajujeme požadované tvary. Dáme na plech a doružova upečieme.
-
3
Necháme vyhľadnúť, nakoľko sú veľmi krehké. Potom ich plníme ľubovoľným džemom, ja mam najradšej jahodový.
-
4
Niekoré srdiečka môžeme namočit do čokolády a posypať sekanými orechami a lebo len pocukroviť mletým cukrom.
Mna by skor zaujimalo, ci sa nebojis pouzivat praskovy cukor, kedze aj ten moze obsahovat stopy lepku. Ja pouzivam vyhradne cukor krystalovy zn. Korunni. A ktoru zn. vanilkoveho cukru ako "bezlepkac" pouzivas?
Ale kolaciky vyzeraju uzasne, uz len ochutnat.