Kuracie soté so špargľou a omeletou fotorecept

uschi - fotkauschi, 28. júla 2010
Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept)
Foto: uschi

Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam. Ďalší recept na vyprázdnenie chladničky.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
1
3 stonky
5-6
1 malá plechovka
1 malá plechovka




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a posypeme soľou, korením a vegetou. Zeleninu opláchneme, konce špargle odkrojíme alebo odlomíme a nakrájame na 4 cm kúsky, zeler a papriku nakrájame na kocky, šampiňóny aj kukuricu scedíme a necháme odkvapkať.

    Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji kuracie mäso prudko opečieme a posypeme hladkou múkou.

    Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kratúčko opražíme, pridáme trošku zeleninového vývaru, zeler, šampiňóny, papriku a špargľu /špičky špargle pridáme až na koniec/ a orestujeme.

    Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chvíľu podusíme a prisypeme aj kukuricu a špičky špargle. Zmes podľa potreby osolíme, okoreníme a dochutíme horčicou, môžeme aj kečupom alebo paradajkovým pyré. Kukuricu a špičky špargle necháme už len prehriať.

    Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vajcia rozšľaháme so soľou a korením a na kvapke oleja pripravíme omelety.

    Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanieri omeletu naplníme kuracím soté, podávame s varenými zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.

    Kuracie soté so špargľou a omeletou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
krásne, farebné aj oči sa popasú, aj bruško sa naplní.... pekné :-)
martina34
až sem cítiť vôňu, určite je to veľmi jedlé a prudko chutné :-)
martina34
až sem cítiť vôňu, určite je to veľmi jedlé a prudko chutné :-)
babav
@uschi , krasny recept farebne aj chutovo! Ty do omeletiek nepridavas vodu.Casto v receptoch uvadzaju ,ze na kazde vajce
v omelete treba prislahat 1lyzicu studenej vody;je potom lahsia ,
nabublana;-)
tinca
@uschi krásne,farebné a dobrý typ aj ako náplň do tortíl. Ukladám!
patrik28
tak toto vyzera fakt nadherne :) uz sa na to tesim....len ci sa mi to podari :D:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia