Foto: uschi
Rýchle kuracie soté so zelenou špargľou, anglickým zelerom, šampiňónmi, paprikou a kukuričkou, mňam. Ďalší recept na vyprázdnenie chladničky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a posypeme soľou, korením a vegetou. Zeleninu opláchneme, konce špargle odkrojíme alebo odlomíme a nakrájame na 4 cm kúsky, zeler a papriku nakrájame na kocky, šampiňóny aj kukuricu scedíme a necháme odkvapkať.
-
2
Na oleji kuracie mäso prudko opečieme a posypeme hladkou múkou.
-
3
Kratúčko opražíme, pridáme trošku zeleninového vývaru, zeler, šampiňóny, papriku a špargľu /špičky špargle pridáme až na koniec/ a orestujeme.
-
4
Chvíľu podusíme a prisypeme aj kukuricu a špičky špargle. Zmes podľa potreby osolíme, okoreníme a dochutíme horčicou, môžeme aj kečupom alebo paradajkovým pyré. Kukuricu a špičky špargle necháme už len prehriať.
-
5
Vajcia rozšľaháme so soľou a korením a na kvapke oleja pripravíme omelety.
-
6
Na tanieri omeletu naplníme kuracím soté, podávame s varenými zemiakmi, hranolkami alebo ryžou.
v omelete treba prislahat 1lyzicu studenej vody;je potom lahsia ,
nabublana;-)