Zemiaková polievka s hríbikmi
Marek Petráň
chef de cuisine z reštaurácie Elesko v Modre, 29. apríla 2010
chef de cuisine z reštaurácie Elesko v Modre, 29. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky dáme variť. Každú zeleninu osobitne. Uvaríme do trištvrte. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak a rascu. Keď máme všetko zarestované do zlatista, pridáme múku, opäť zarestujeme.
- 2
Zalejeme vývarom z uvarených húb a vodou zo zemiakov. Necháme zovrieť a pridáme uvarenú a precedenú mrkvu, petržlen, zeler, zemiaky a huby. Krátko povaríme, dochutíme soľou, korením a sušeným majoránom.
- 3
Náš tip: Polievku je najlepšie nechať cez noc postáť, aby sa chute uvoľnili a premiešali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
postrúhame na veľkom strúhadle.pred dokončením dávam dom.klobásu,
zavarím melence a pridám petržlenovú vňať.momentálne dostupné
hríby smrčky,májovky,hliva.Dobrú chuť.Jedna s mojich NAJ........
Chlapci- obaja aj @satin22 to čo sa strúha niesu melence.Melence je cesto tuhé- múka a voda a prstami sa hádže do polievky.
Ináč obdivujem každého muža,ktorý si vie uvariť aj niečo viac ako čaj alebo kávu.
alebo kúsok kože z úden.slaninky,všetko v jednom hrnci......
Velmi by sa hodilo ako zavarka-mrvenicka.
Navyše - kto umýva chef de cuisine z reštaurácie Elesko v Modre riad, ak na jednu polievku potrebuje štyri hrnce a panvicu? Koľko porcií tejto polievky varí v reštaurácii naraz a koľko ich
denne predajú? Keby sa to všetko varilo naraz, tak netreba polievku odkladať do druhého dňa (čo na to hygienici?), aby sa chute premiešali.
i