Bravčovinky s červenou kapustou fotorecept

jody - fotkajody, 20. augusta 2011
Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept)
Foto: jody

Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného k nej lepšie pasuje ako pečené mäso? :-)

10 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Suroviny

 surové

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na spodok nádoby na pečenie dáme trochu oleja, vložíme do nej mäso, po stranách klobásy, zasypeme veľkým množstvom cesnaku nakrájaného na plátky. Pridáme ešte aj zelerové stonky, posolíme, podlejeme pohárom vody a prikryté dáme piecť.

    Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pozvoľna, po polhodinách prelievame vypečenou šťavou a keď je mäso mäkké, odokryté zapečieme do chrumkava.

    Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno nakrájanú cibuľu posolenú opečieme na oleji a neskôr pridáme plátok masla.

    Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do základu pridáme kapustu. Nepremývala som, nikdy nepremývam ani bielu.

    Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ochutnala som ju a bola kyslá teda fest, tak som ju poriadne pocukrovala, podliala pohárom vody a udusila do mäkka.

    Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky sa mi tentoraz robiť nechcelo a tak som ako prílohu dala knedľu a tú som poliala super cesnakovou vypečenou šťavou. Kúsok mäska, kúsok klobásy, super kapusta, no bomba! :-) Skúste.

    Bravčovinky s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tinca
@jody chutná klasika, ktorá sa nikdy nepreje. Ja mám tiež kvasenú červenú kapustu, tak je inšpirácia
ancicka
Ja sa ešte len chystám na kvasenie,no ale aj s čerstvou bude fajn.Super!
sylvinka
Tiež som ešte nejedla kvasenú červenú kapustu.Výborná inšpirácia,vyskúšam
tatranka
Keď pozriem takýto recept,automaticky sa mi v ústach začínajú zbiehať slinky.Viem,že je to podmienený reflex.Na šťastie mám pred sebou chutný nedeľný obed.Pekne spracovaný recept.
evanaaa
Ešte že som mala na obed kačku s knedlou a kapustou, ale bielou, hlávkovou pre zmenu ( minule bola kvasená).
bimka
super, ako by sme si čítali myšlienky . aj ja som včera toto rboila, ale s pečenou kačicou a prílohu som dala "gruľovníky", niekde to volajú langoše, niekde opekance na sucho opečené, na buádúce tu dám recept...
ivanko46
A ja som si doteraz myslel,že bravčovinky sú z mletého mäsa...
haston
ktovie či bravčovinky = prasačinky... :-)
po prečítaní receptu slintám, ako pavlovov pes, ale tiež by som dal prednosť hlávkovej červenej kapuste. rozhodopádne je to chutná štvorkombinácia.