Foto: jody
Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného k nej lepšie pasuje ako pečené mäso? :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na spodok nádoby na pečenie dáme trochu oleja, vložíme do nej mäso, po stranách klobásy, zasypeme veľkým množstvom cesnaku nakrájaného na plátky. Pridáme ešte aj zelerové stonky, posolíme, podlejeme pohárom vody a prikryté dáme piecť.
-
2
Pečieme pozvoľna, po polhodinách prelievame vypečenou šťavou a keď je mäso mäkké, odokryté zapečieme do chrumkava.
-
3
Nadrobno nakrájanú cibuľu posolenú opečieme na oleji a neskôr pridáme plátok masla.
-
4
Do základu pridáme kapustu. Nepremývala som, nikdy nepremývam ani bielu.
-
5
Ochutnala som ju a bola kyslá teda fest, tak som ju poriadne pocukrovala, podliala pohárom vody a udusila do mäkka.
-
6
Zemiaky sa mi tentoraz robiť nechcelo a tak som ako prílohu dala knedľu a tú som poliala super cesnakovou vypečenou šťavou. Kúsok mäska, kúsok klobásy, super kapusta, no bomba! :-) Skúste.
po prečítaní receptu slintám, ako pavlovov pes, ale tiež by som dal prednosť hlávkovej červenej kapuste. rozhodopádne je to chutná štvorkombinácia.