Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného k nej lepšie pasuje ako pečené mäso? :-)
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na spodok nádoby na pečenie dáme trochu oleja, vložíme do nej mäso, po stranách klobásy, zasypeme veľkým množstvom cesnaku nakrájaného na plátky. Pridáme ešte aj zelerové stonky, posolíme, podlejeme pohárom vody a prikryté dáme piecť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pečieme pozvoľna, po polhodinách prelievame vypečenou šťavou a keď je mäso mäkké, odokryté zapečieme do chrumkava.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Nadrobno nakrájanú cibuľu posolenú opečieme na oleji a neskôr pridáme plátok masla.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Do základu pridáme kapustu. Nepremývala som, nikdy nepremývam ani bielu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Ochutnala som ju a bola kyslá teda fest, tak som ju poriadne pocukrovala, podliala pohárom vody a udusila do mäkka.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Zemiaky sa mi tentoraz robiť nechcelo a tak som ako prílohu dala knedľu a tú som poliala super cesnakovou vypečenou šťavou. Kúsok mäska, kúsok klobásy, super kapusta, no bomba! :-) Skúste.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


po prečítaní receptu slintám, ako pavlovov pes, ale tiež by som dal prednosť hlávkovej červenej kapuste. rozhodopádne je to chutná štvorkombinácia.