Foto: kajusiqq
Sama neviem prečo po maďarsky:)......asi preto že tam ide paprika:D......ale jedno čo viem že chutia výborne:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Palacinky: | |
2 kusy |
|
štipka |
|
250 ml |
|
180 g |
|
na potretie panvice |
|
Náplň: | |
1 väčšia |
|
2 - 3 lyžice |
|
400 g |
|
|
|
|
|
2 - 4 lyžičky |
|
3 lyžice |
|
150 g |
|
Na dokončenie: | |
1 - 2 kusy |
|
na smaženie |
|
200 g |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vajcia rozšľaháme so soľou.Prilejeme mlieko,prisypeme muku a vymiešame hladke cesto:)....ktoré necháme asi cca 30 minutiek odpočívať:)Potom z neho na panvici potretej olejom upečieme tenučke palacinky:)
-
2
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobne kusky:) v hrnci rozohrejeme olej na ktorom ju opražíme:) Potom k nej pridáme mäsko a orestujeme:)
-
3
Keď mäsko zosivie(zbelie) osolíme ho,okoreníme posypeme paprikou.Vmiešame k nemu pretlak trošku ho podlejeme a necháme asi 15 minutiek dusiť:) nakoniec pridáme smotanu:)
-
4
Palacinky potrieme mäsovou plnkou:)Dva protiľahle konce každéhj palacinky preložíme cez náplň smerom k stredu.
-
5
Potom palacinky zvinieme a upevníme šparadkami:)
-
6
Trubičky obalíme v rozšľahanom vajíčku a potom v struhanke:)
-
7
Na rozohriatom oleji ich zo všetkých strán opečieme dozlata:)
-
8
A tu su z blízka:)
Diskusia k receptu