
Rebarborový koláč
V jarnom období keď ešte okrem jahôd nemáme v záhrade žiadne ovocie, príde veľmi vhod rebarbora....

Tart s jahodami, bielou čokoládou a lieskovcami
Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku, pridáme roztopené maslo a mlieko (možno nebude potrebné všetko). Dobre...

Lahodné jahodové minišarlotky
Cesto pripravíme tak, že oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky šľaháme so štipkou soli a polovicou...

Sušené jahody
Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý...

Bezlepkové muffiny s orechami a malinami
Na raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové mafinky s malinami a orechami....

Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu
Hroznové listy sa často plnia rôznymi plnkami. V tomto videu by som sa s vami rada podelila, ako si ich veľmi jednoducho nazbierate aj vy doma a ako ich treba predvariť....

Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik)
Zdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba....

Špargľový farm sandwich
Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda...

Makrelové špízy
Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...

Krúpová polievka so žihľavou
Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju...

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

Bravčové v zelenom šate
Listky medvedieho cesnaku poukladame na pracovnu dosku nan rozvozime platky slaniny . Na slaninu medvedi...

Čerešňový gél do dezertov
Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo...

Rizoto s medvedím cesnakom
Jemné krémové rizoto s medvedím cesnakom je ideálnou voľbou pre jarné dni....

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Novoročné guličky
1. Krupicu v miske zalejeme horúcim mliekom a necháme vsiaknuť. Pridáme maslo, roztlačíme vidličkou,...

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

Jarný šalát
Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, ...

Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...

Paradajkový šalát s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je sezónna záležitosť, ktorá dlho netrvá. Preto ho treba využiť, kým nezačne...

Výborné vyprážané agátové kvety
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty....

Petržlenovo-medvedie pesto so slnečnicovými semienkami
Keď na jar začne rásť medvedí cesnak, nie je nič ľahšie ako si urobiť medvedie pesto....

Ranné osvieženie - ovocný nápoj s čajom
Je to recept, ktorý si vždy rada spravím, vždy ma príjemne ochladí, najmä keď...

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Nadýchaná jahodová pena s medom
Ak ste si už domov nazbierali plné košíky jahôd, určite si pripravte túto jemnú jahodovú penu s medom a vanilkou....

Rizoto s jahodami a vínom cava
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané...

Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany
Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...

Fazuľka s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

Pudingová jahodová mliečna ryža
V litri mlieka v nepriľnavom hrnci za stáleho miešania na miernom ohni uvarím ryžu, posolím...