Jahodový kompót
Jahodový kompót

Jahodový kompót s ružovou vodou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 31. mája 2023
Jahodový kompót s ružovou vodou
Foto: Shutterstock
8 ks
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
15-20 minút
na 90 °C

Suroviny

1,2 kg
650 g
1 l
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Jahody umyjeme, odstopkujeme a podľa veľkosti rozpolíme, prípadne rozštvrtíme. Vložíme ich do zaváracích pohárov.

  2. 2

    Vodu s cukrom zvaríme na sirup. Necháme vychladnúť a vmiešame ružovú vodu.

  3. 3

    Sirupom prelejeme jahody, zatvoríme viečka a sterilizujeme vo vodnom kúpeli horúcom asi 85–90 °C približne 15–20 minút.

Diskusia k receptu