Jahodový kompót s ružovou vodou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 31. mája 2023
mesačník Varecha, 31. mája 2023
Foto: Shutterstock
8 ks
porcií
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Jahody umyjeme, odstopkujeme a podľa veľkosti rozpolíme, prípadne rozštvrtíme. Vložíme ich do zaváracích pohárov.
- 2
Vodu s cukrom zvaríme na sirup. Necháme vychladnúť a vmiešame ružovú vodu.
- 3
Sirupom prelejeme jahody, zatvoríme viečka a sterilizujeme vo vodnom kúpeli horúcom asi 85–90 °C približne 15–20 minút.
Tiež kompót:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu