Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad mieru, a tak som s nimi všelijako experimentovala, Zobraziť celý popisKeďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad mieru, a tak som s nimi všelijako experimentovala, vymýšľala. V týchto recepisoch som ich "vykreovala" na teplo, na prírodnom ohníku, čím nabrali do seba zdravej, prirodzenej energie a tiež vôní tlejúcich drevných uhlikov.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1.verzia: | |
1 plátok /cca 5mm/ |
|
1 plátok |
|
1/2 ČL |
|
3-4 kolieska |
|
trochu |
|
1/2 KL |
|
1/3 ČL |
|
2.verzia: | |
2 plátky /cca 5mm/ |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
3.verzia: | |
2 plátky |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
1.verzia: Plátok kozieho syra potrieme omáčkou Hoi Sin, okoreníme s Nasi Goreng, posypeme kôprom, strúhankou a prikryjeme cibuľou. Na vrch dáme plátok Bánovca. Zabalíme do alobalu.
- 2
2.verzia: Plátok syra mierne osolíme, rozotrieme naň omáčku a posypeme cibuľovými cíbmi posekanými na kúsky cca 3-4mm. Na ne poukladáme kolieska rajčiny asi 4mm hrúbky. Prikryjeme druhým plátkom syra, dobre zabalíme do alobalu.
- 3
3.verzia: Plátok syra mierne posolíme, potrieme *Gréckou omáčkou a zasypeme cibuľovou vňaťou nasekanou nadrobno.Na ňu poukladáme úzke pásiky papriky cca 3mm a dlhé 5-6cm. Zakryjeme druhým plátkom syra, dobre zabalíme do alobalu.
- 4
Spoločné pre všetky 3 verzie: Balíčky necháme odstáť v chlade 4-24 hodín, potom dáme na rošt na tlejúce drevné uhlíky a obsah necháme grilovať jednu hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu