Syrové roztavence Májovienky

nonna - fotkanonna, 3. mája 2012

Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad mieru, a tak som s nimi všelijako experimentovala, vymýšľala. V týchto recepisoch som ich "vykreovala" na teplo, na prírodnom ohníku, čím nabrali do seba zdravej, prirodzenej energie a tiež vôní tlejúcich drevných uhlikov.

1
porcia
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1.verzia:
1 plátok /cca 5mm/
1 plátok
1/2 ČL
3-4 kolieska
trochu
1/2 KL
1/3 ČL
2.verzia:
2 plátky /cca 5mm/
1 ks
4 ks
1 ČL
3.verzia:
2 plátky
1 ks
4 ks
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1.verzia: Plátok kozieho syra potrieme omáčkou Hoi Sin, okoreníme s Nasi Goreng, posypeme kôprom, strúhankou a prikryjeme cibuľou. Na vrch dáme plátok Bánovca. Zabalíme do alobalu.

  2. 2

    2.verzia: Plátok syra mierne osolíme, rozotrieme naň omáčku a posypeme cibuľovými cíbmi posekanými na kúsky cca 3-4mm. Na ne poukladáme kolieska rajčiny asi 4mm hrúbky. Prikryjeme druhým plátkom syra, dobre zabalíme do alobalu.

  3. 3

    3.verzia: Plátok syra mierne posolíme, potrieme *Gréckou omáčkou a zasypeme cibuľovou vňaťou nasekanou nadrobno.Na ňu poukladáme úzke pásiky papriky cca 3mm a dlhé 5-6cm. Zakryjeme druhým plátkom syra, dobre zabalíme do alobalu.

  4. 4

    Spoločné pre všetky 3 verzie: Balíčky necháme odstáť v chlade 4-24 hodín, potom dáme na rošt na tlejúce drevné uhlíky a obsah necháme grilovať jednu hodinu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: