Foto: natt
Výborná, rýchla a jednoduchá polievočka na všedný deň. Cesnak môžem na kilá a doprajem si ho radšej v light verziách ako v ťažkých krémových Zobraziť celý popisVýborná, rýchla a jednoduchá polievočka na všedný deň. Cesnak môžem na kilá a doprajem si ho radšej v light verziách ako v ťažkých krémových polievkach. Konkrétne tejto sa nemôžem dojesť, po dupľu si skočím aj 3-krát! :)
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji do zlatista. Pridáme 5 prelisovaných strúčikov cesnaku a ďalej popražíme, kým sa nezačne cesnak prilepovať o dno hrnca.
- 2
Odstavíme z plameňa, pridáme 1/4 čajovej lyžičky sladkej mletej červenej papriky a dobre premiešame. Zalejeme studenou vodou, pridáme zemiaky pokrájané na cca 1 cm kocky,korenie, soľ a varíme, až kým zemiaky nie sú mäkké. Pridáme 1 čajovú lyžičku majoránky a varíme asi 5 - 8 minút.
- 3
Nakoniec pridáme zvyšný prelisovaný cesnak, varíme ešte asi 2 - 3 minúty a polievku odstavíme. Podávame! Ale pozor, fúkať! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@ natt veď to je ono, tieto polievočky s výraznou chuťou cesnaku sa dajú robiť rôzne, a kde je cesnak, tam som aj ja :))
vodu z uvarených zemiakov zlejem do misky, pridám prelisovaný cesnak v množstve veľaveľa, zopár kociek uvareného zemiaka, ktoré trochu pripučím vidličkou a štipku, tak za 1/4 čajovej lyžičky domácej masti. len štipku, aby na polievke plávali nejaké "oči". a potom už počuť iba chlípanie. :-))
čítala som, že vodou zo zemiakov sa vynikajúco čistia zrkadlá, vraj sa potom "mimoriadne lesknú". nuž, možno to je pravda ale neskúšala som, ja tú zemiakovicu vždy radšej ocesnakujem a zjem. :-))
ahá..tak ked sa môjmu mužovi lesknú oči...to môže byť aj zo zemiakovej -po uvarení-vody..??poviem mu to-určite sa mu to /ako výhovorka/ veľmi príležitostne hodí...:-)
on totiž ju má veľmi rád -a zlieva - ked sa varia mladé zemiaky...:-)
dodávam:vodu zo starých-už na jar-zemiakov -nepije..obsahuje veľa solanínu..aj v šupke už nejeme tie posledné zemiaky-myslím-koncom jari...
a do horúcej "žebráckej" na tanieri ked si dám lyžicu bryndze-dalšia výborná chuť...
ja urobim zasmazku mast muka cesnak rasca zalejem zemiakovym vyvarom, prihodim par zemiakov, korenie, soľ, povarit, na zaver cerstvy lisovany cesnak, nech to ma grady, majoran, je fantasticka, manzel vravi zobracka, vzdy sa urazim :)
Skúste bez smotany je to tak lepšie.