Paradajkové consommé s knedličkami

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 29. apríla 2016
Paradajkové consommé s knedličkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
190 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 ml
500 g
100 ml
200 g
80 g
1 ks
1 ks
10 g
1 ks
2 ks
1 stredne veľký ks
80 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji urestujeme mleté hovädzie mäso, pridáme nakrájané paradajky a všetko ešte urestujeme. Zalejeme vodou, pridáme čerstvú bazalku (3 lístky) a varíme asi 4 hodiny. Potom precedíme do druhého hrnca cez gázu. Nakoniec vývar ešte raz prevaríme, dochutíme portským vínom a soľou.

  2. 2

    Žemľové kocky zalejeme roztopeným maslom, pridáme vajce, žĺtok a ricottu. Premiešame, dosolíme a pridáme najemno nasekanú bazalku. Z masy pomocou lyžice a vody formujeme valčeky, ktoré vkladáme do vriacej vody a varíme asi 2 minúty. Cuketu rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Vnútro vydlabeme.

  3. 3

    Ošúpaný zemiak a paradajky pokrájame na malé kocky, čierne olivy pokrájame na kolieska. Premiešame so soľou, korením a podlejeme bielym vínom. Dáme do konvektomatu spolu s cuketou na 5 minút blanšírovať. Potom cuketu naplníme pripravenou zmesou. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť pod salamander (prístroj na gratinovanie, zapekanie a udržiavanie jedál v teplom stave). Ricottové knedličky zalejeme vývarom, cuketu podávame zvlášť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia