Paradajkové consommé s knedličkami
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 29. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
150 ml |
|
500 g |
|
|
|
100 ml |
|
|
|
200 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
10 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 stredne veľký ks |
|
80 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji urestujeme mleté hovädzie mäso, pridáme nakrájané paradajky a všetko ešte urestujeme. Zalejeme vodou, pridáme čerstvú bazalku (3 lístky) a varíme asi 4 hodiny. Potom precedíme do druhého hrnca cez gázu. Nakoniec vývar ešte raz prevaríme, dochutíme portským vínom a soľou.
- 2
Žemľové kocky zalejeme roztopeným maslom, pridáme vajce, žĺtok a ricottu. Premiešame, dosolíme a pridáme najemno nasekanú bazalku. Z masy pomocou lyžice a vody formujeme valčeky, ktoré vkladáme do vriacej vody a varíme asi 2 minúty. Cuketu rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Vnútro vydlabeme.
- 3
Ošúpaný zemiak a paradajky pokrájame na malé kocky, čierne olivy pokrájame na kolieska. Premiešame so soľou, korením a podlejeme bielym vínom. Dáme do konvektomatu spolu s cuketou na 5 minút blanšírovať. Potom cuketu naplníme pripravenou zmesou. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť pod salamander (prístroj na gratinovanie, zapekanie a udržiavanie jedál v teplom stave). Ricottové knedličky zalejeme vývarom, cuketu podávame zvlášť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu