Slaný závin
Slaný závin

Závin so žeruchovým pestom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 28. júna 2023
Závin so žeruchovým pestom
Foto: Shutterstock
6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g chladené
2 hrste
2 zväzky
150 ml
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Nasekanú žeruchu a petržlenovú vňať najemno rozmixujeme spolu s olivovým olejom, pridáme soľ a mleté čierne korenie.

  2. 2

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na dva pláty. Potrieme pripraveným pestom, asi 2 cm okraj cesta necháme voľný, aby sa cesto lepšie rolovalo. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a naplnené cesto zrolujeme.

  3. 3

    Záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme posypať sezamom, makom alebo rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia