Závin so žeruchovým pestom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 28. júna 2023
mesačník Varecha, 28. júna 2023

Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Nasekanú žeruchu a petržlenovú vňať najemno rozmixujeme spolu s olivovým olejom, pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- 2
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske na dva pláty. Potrieme pripraveným pestom, asi 2 cm okraj cesta necháme voľný, aby sa cesto lepšie rolovalo. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a naplnené cesto zrolujeme.
- 3
Záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme posypať sezamom, makom alebo rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
Tiež slaný závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu