Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny

Bezlepkové muffiny s orechami a malinami

novalim - fotkanovalim, 24. mája 2024. Komerčný recept.

Na raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové mafinky s Zobraziť celý popisNa raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové mafinky s malinami a orechami. Vďaka kyslej smotane ostanú šťavnaté a vláčne. A najlepšie na nich je to, že ich prípravu zvládne aj dieťa, tak jednoduchá je! Poďte vyskúšať náš ovocný recept.
Zdroj: www.novalim.sk

12
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C
Bezlepkové muffiny s orechami a malinami
Foto: novalim

Suroviny

200 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
50 g mleté (alebo mandle
1 ČL
1/2 ČL
2 ks
180 g
3 ČL
150 g zmäknuté
300 g
200 g čerstvé
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Múku dôkladne premiešame s mletými orechmi, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. V inej mise rozšľaháme vajcia, pridáme oba cukry, maslo a kyslú smotanu. Obe zmesi potom spojíme a spracujeme na hladké, mierne tekuté cesto.

  2. 2

    Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Do nich naberačkou lejeme cesto približne do ¾ košíčku. Do cesta potom vtláčame umyté a osušené maliny.

  3. 3

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia