Bezlepkové muffiny s orechami a malinami
Na raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové
mafinky s Zobraziť celý popisNa raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové
mafinky s malinami a orechami. Vďaka kyslej smotane ostanú šťavnaté a vláčne. A najlepšie na nich je to, že ich prípravu
zvládne aj dieťa, tak jednoduchá je! Poďte vyskúšať náš ovocný recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Foto: novalim
Suroviny
200 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
50 g mleté (alebo mandle |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
180 g |
|
3 ČL |
|
150 g zmäknuté |
|
300 g |
|
200 g čerstvé |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Múku dôkladne premiešame s mletými orechmi, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. V inej mise rozšľaháme vajcia, pridáme oba cukry, maslo a kyslú smotanu. Obe zmesi potom spojíme a spracujeme na hladké, mierne tekuté cesto.
- 2
Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Do nich naberačkou lejeme cesto približne do ¾ košíčku. Do cesta potom vtláčame umyté a osušené maliny.
- 3
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu