Krúpová polievka so žihľavou fotorecept
Foto: tejaja
Krúpová polievka je v slovenských domácnostiach známa hlavne v spojení s údeným mäsom. Ale vylepšiť ju jarnou bylinou príde určite vhod.
4
porcie
porcie
30 (+namáčanie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Krúpy vopred namočíme na cca 12 hodín do vody. Budú rýchlejšie a lepšie uvarené.
- 2
Slaninu nakrájame na malé kocky a v hrnci vyškvaríme.
- 3
Pridáme na kolieska nakrájanú bielu časť cibuliek a orestujeme.
- 4
Vložíme krúpy aj s vodou, v ktorej sa namáčali, dolejeme studenou vodou, osolíme, okoreníme a varíme domäkka.
- 5
Keď sú krúpy uvarené, pridáme na kolieska nakrájanú zelenú časť cibuliek a na malé kúsky nasekanú žihľavu. Povaríme ešte 5 minút a podávame.
Tiež krúpová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu