Kelový prívarok fotorecept

jerica - fotkajerica, 9. augusta 2010
Kelový prívarok (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica Pridávam obyčajný , zato veľmi chutný recept , kelový prívarok , hlavne pre mladé začínajúce gazdinky , nepíšem mladomanželky, dnes je viac párov, čo žijú ako manželia , ale bez papiera . Je taký trend. Tak , ako som sa učila variť , si spomínam , bola som na materskej , mama bola informátor na telefóne , dnes mladé začínajúce páry majú výhodu , kliknú si na "recepty", "varenie" tak hneď sú aj v obraze.

10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
4 strúčiky
Zápražka:
1 PL
1,3 PL
1 ČL
3 strúčiky
Na jemné dohustenie :
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    postrúhaný (pokrájaný)kel , cesnak , na kocky zemiaky, kmín , soľ, dám do hrnca variť ,

  2. 2

    pripravím zásmažku, na panvicu dáme hladkú múku , masť

  3. 3

    Na zásmažku , keď je do zalata prejdená , pridáme na soli trený cesnak , mletú papriku

  4. 4

    pár sekúnd prejdem smažením

  5. 5

    zelejem vodou , prejdem varom

  6. 6

    pridám dve kocky zeleninový bujón , prevarím

  7. 7

    mierne prevarenú zásmažku nalejem na uvarený kel , premiešam , prejdem varom ,

  8. 8

    na zjemnenie dám 1čl zarobenú maizenu s trochou studenej vody , spolu všetko prejdem varom , na koniec okorením trochou mletého bieleho korenia.

  9. 9

    dobrú chuť

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@rejzorblejd ďakujem za dobrú radu,na budúce určite ešte do váry kde sa dáva cesnak pridám na surovo roztlačený cesnak, som rada že si si našiel čas si prečítať môj recept,to mňa zaväzuje k náprave,zároveň sa poteším každej kritike k receptom či bude pozitívna alebo negatívna,každá dobre mienená rada mňa dokáže vždy posunúť v získavaní skúseností ďalej.Našťastie moje krédo je,myslieť pozitívne,negatívne vysielanie a prijímanie ma dokáže ťahať na dno, a to ja sama sebe nedovolím,keď nemám seba , alebo niekoho iného potešiť tak tu na svete nechcem byť,ešte raz vďaka.
@Rejzorblejd (25.9.2011 12:53)

“Jest niečo iba preto ze je to chutne je nezmysel” ... iba hlupaci jedia niečo co im nechutí...
Aj ja mám rada kel, len tento spôsob sa mi zdá ako naopak, robím ináč, ale ako vidím, takto ho robíte asi všetky. ja si najprv kel podusím, neskôr pridám zemiaky, nakoniec zásmažku s cesnakom amletou paprikou, samozrejme, ochutím a tú majoránku dávam, už keď mám vypnúť. A samozrejme, aj rascu a ostatné pochutiny. No a klobásu alebo inú údeninu, niekedy zasa mäso na šťave, s tým je kel najlepší.