Foto: jerica
@jerica Pridávam obyčajný , zato veľmi chutný recept , kelový prívarok , hlavne pre mladé začínajúce gazdinky , nepíšem mladomanželky, dnes je Zobraziť celý popis@jerica Pridávam obyčajný , zato veľmi chutný recept , kelový prívarok , hlavne pre mladé začínajúce gazdinky , nepíšem mladomanželky, dnes je viac párov, čo žijú ako manželia , ale bez papiera . Je taký trend. Tak , ako som sa učila variť , si spomínam , bola som na materskej , mama bola informátor na telefóne , dnes mladé začínajúce páry majú výhodu , kliknú si na "recepty", "varenie" tak hneď sú aj v obraze.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
postrúhaný (pokrájaný)kel , cesnak , na kocky zemiaky, kmín , soľ, dám do hrnca variť ,
- 2
pripravím zásmažku, na panvicu dáme hladkú múku , masť
- 3
Na zásmažku , keď je do zalata prejdená , pridáme na soli trený cesnak , mletú papriku
- 4
pár sekúnd prejdem smažením
- 5
zelejem vodou , prejdem varom
- 6
pridám dve kocky zeleninový bujón , prevarím
- 7
mierne prevarenú zásmažku nalejem na uvarený kel , premiešam , prejdem varom ,
- 8
na zjemnenie dám 1čl zarobenú maizenu s trochou studenej vody , spolu všetko prejdem varom , na koniec okorením trochou mletého bieleho korenia.
- 9
dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď tak daj vedieť:-)).
@salinka , ako dobre že je nafotený postup, aj ja sa teším, že sa ti to páči:-)
@stuvik majoránkou nič nepokazíš , pre toho kto majoránku má rád
@helanka ďakujem , že si dala vedieť , ešte malá rada , keď máš spravený vývar , nemusíš dávať bujonove kocky, a na koniec ešte pridaj rozotretý cesnak , nevadí , že sa dal do zápražky , ten na koniec , tomu prívarku spraví pikantnejšiu chuť . Tie karbonatky k prívarku , bude zlatý kliniec v súťaži , dúfam , že si odnesieš okrem dobrej nálady , aj cenu zlatej zeleninovej varešky.Daj vedieť ako súťaž dopadla .
Paci sa mi, ze bez masti je to velmi chutne veganske jedlo. Uvidim, co dnes na to moja polovicka. Recept som neobmienala, robila som ho podla tvojich instrukcii( teda az na tu mast). Malokedy mi veganske jedla pripominaju slov. kuchynu.
DAKUJEM za super recept!
@boise ďakujem aj Tebe za skombinovanie si chutí :-)
@sharon teším sa , že si si našla čas sa zdôveriť, ked nechceš s masťou, je možné robiť zapražku lan na sucho, bez masti, na sucho opražíš do ružova múku, na koniec pridáš mletú papriku, necháš vyhladnúť, na vychladnutú opraženú múku naleješ za stáleho miešania horúcu vodu, prejdeš varom , potom postupup ako je v recepte.
kuk na toto krátke videjko youtu.be/f7Sgt4SP8cg?t=54...
“Jest niečo iba preto ze je to chutne je nezmysel” ... iba hlupaci jedia niečo co im nechutí...
A ten cesnak, (otázka je na mieste, vôbec nie je hlúpa, nie každý tak robí),
na doštičke na krájanie, dám kávovú lyžičku soli, strúčik cesnaku dám na kraj kopčeka soli, a ostrejším nožíkom postupne rozotieram strúčik cesnaku, až je v soli na jemno úplne rozotretý.
Nepoužívam pretláčatko na cesnak. Pekný večer, teším sa keď bude chutiť.
žeby to nešlo otvoriť? Alebo to mne nejde pridať...