Jahodová roláda
Jahodová roláda

Lahodné jahodové minišarlotky

navardaco - fotkanavardaco, 7. júna 2023
Lahodné jahodové minišarlotky
Foto: navardaco
6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
65 g
30 g
štipka
Na krém:
100 ml (33 %)
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme tak, že oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky šľaháme so štipkou soli a polovicou cukru do tuhej peny. Žĺtky šľaháme so zvyšnou polovicou cukru do peny a nakoniec obe peny zmiešame. Zľahka vmiešame preosiatu múku.

  2. 2

    Cesto nanesieme na silikónovú podložku na pečenie o rozmere 15x20 cm a pečieme v rúre 8-11 minút pri teplote 180 stupňov.

  3. 3

    Jahodový rozvar: Očistené a nakrájané jahody varíme s malým množstvom vody a 1 PL cukru do zmäknutia

  4. 4

    Upečený korpus naplníme jahodovým rozvarom alebo džemom a zavinieme do rolády. Trocha rozvaru si necháme do krému.

  5. 5

    Krém: Smotanu vyšľaháme, pridáme jogurt a opäť šľaháme, nakoniec zamiešame odložený jahodový rozvar.

  6. 6

    Upečenú a naplnenú roládu nakrájame na 5 častí (ako na fotografii) alebo na malé kúsky. Podávame s jahodovým krémom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia