Lahodné jahodové minišarlotky
Foto: navardaco
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto pripravíme tak, že oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky šľaháme so štipkou soli a polovicou cukru do tuhej peny. Žĺtky šľaháme so zvyšnou polovicou cukru do peny a nakoniec obe peny zmiešame. Zľahka vmiešame preosiatu múku.
- 2
Cesto nanesieme na silikónovú podložku na pečenie o rozmere 15x20 cm a pečieme v rúre 8-11 minút pri teplote 180 stupňov.
- 3
Jahodový rozvar: Očistené a nakrájané jahody varíme s malým množstvom vody a 1 PL cukru do zmäknutia
- 4
Upečený korpus naplníme jahodovým rozvarom alebo džemom a zavinieme do rolády. Trocha rozvaru si necháme do krému.
- 5
Krém: Smotanu vyšľaháme, pridáme jogurt a opäť šľaháme, nakoniec zamiešame odložený jahodový rozvar.
- 6
Upečenú a naplnenú roládu nakrájame na 5 častí (ako na fotografii) alebo na malé kúsky. Podávame s jahodovým krémom.
Tiež jahodová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu